Vangstverslagen
       Pagina 5 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
<< Terug
27 Oktober 2013
Bizarre vangsten!
10 December 2013
Wederom een 
ochtendje snoeken
20 Maart 2014
Zonnige dag op 
de rivier
01 April 2014
Snoekbaars op de pen
4 Juni 2014
Eerste ervaring 
met de Beekman
15 Juli 2014
Verticalen op de rivier
1 September 2014
Nieuw water, 
nieuwe uitdaging
12 September 2014
De Waal op

Het is de laatste dag van mijn vakantie. John is een dagje vrij en we hebben afgesproken een dagje te gaan vissen op de Waal. De Waal op de boot is voor mij nieuw en al snel merk ik dat het toch allemaal een stukje ruiger is dan op de Nederrijn. Met deze boot is dat echter geen enkel probleem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegen het einde van de middag besluiten we te gaan traileren met een totaal aantal van 5 vissen. Hoewel we na het goede begin op meer gehoopt hadden, mogen we zeker niet klagen. De Waal was een mooie ervaring en het was wederom een gezellig dagje.

In de loop van de middag blijven we verticalen met hier en daar nog een aanbeet, maar helaas levert het geen vis meer op. John vangt op de dropshot bijhengel nog wel een baars.

We besluiten het werpen even te laten voor wat het is en gaan over op het verticalen. We vissen diverse kribvakken uit maar helaas zonder resultaat.

Wat we ook nog wilde proberen is vissen op de dobber met dood aas. John gooit er twee hengels in, waarbij het even is afwachten hoe de dobbers het houden in de stroming.

Als de slip langzaam begint te lopen haalt John de hengel binnen, helaas geen beet maar de aasvis is er wel af. We blijven het nog even proberen waar nog een tweede keer een aanbeet volgt. De dobber loopt prachtig tegen de stroming in en er word aangeslagen. Maar helaas, wederom de aasvis eraf en geen vis aan de haak. Intussen zijn we begonnen aan een bakje koffie en een broodje knakworst die trouwens erg goed smaakt.

Kort daarna is de volgende aanbeet ook binnen en deze keer is het een roofblei. We hadden het er nog over dat het leuk zou zijn deze weer eens te vangen en dit gebeurt dan ook. Altijd leuk! Het is geen groot formaat, maar toch blijft het een mooie vis. John vangt vervolgens nog een snoekbaars. In totaal vier vissen met werpen, zo slecht nog niet.
 

Een goed begin en we blijven daarom ook lekker op deze plek hangen. Een tijdje later is het de beurt aan John en hij vangt een leuke baars. Het blijft een tijdje rustig, maar we blijven vertrouwen houden in de stek.

We besluiten eerst een stukje te varen en zoeken een mooie stek om te gaan werpen. Het is gebleken dat dit zeker in de vroege ochtend nog wel eens vis oplevert. We beginnen met werpen en bij de eerste de beste worp is het meteen raak. Een kleine snoekbaars heeft mijn plug te pakken, maar helaas schiet hij los. Niet veel later wederom een aanbeet, nu blijft hij gelukkig wel gehaakt en is de eerste snoekbaars een feit.

De Waal op
Door: Martin van Holland