Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek
Met de method op karper
Door: John van Harn

We gingen vissen met de method feeder. Al voordat martin de lijnen in het water had kwam bij mij al de eerste aanbeet maar helaas lostte deze. Al vrij snel kwam er een herkansing en deze werd wel benut.

Het was weer een leuk dagje. Lekker weer een mooie runs. In totaal 7 karpers. Voldoende actie dus. We hebben er erg van genoten en kijken al weer uit naar de volgende visdag.

Toen volgde er in korte tijd weer een paar vissen en begon de teller leuk op te lopen. Opvallend dat we beide met 2 hengels vistte en bij 4 vissen hadden we op iedere hengel 1 vis gevangen. Ze zaten dus duidelijk niet op 1 plek.

 

Martin was inmiddels ook klaar en al vrij snel wist ook hij de eerste vis te vangen. Geen gewone karper maar een koi waarvan er ook een aantal rondzwemmen. Erg leuk!  Deze vis kwam me al direct bekend voor. Deze hadden we een paar jaar eerder ook al eens gevangen. Ondanks dat was de vis erg welkom!

Vanwege moederdag werd ons maandelijkse visdagje even een weekje verschoven. Geen enkel punt. Zeker niet aangezien het super weer zou worden. Mooi temperatuurtje met af en toe een zonnetje. De gesloten tijd voor roofvis is nog van kracht. Vorige keer waren we gaan witvisssen en deze keer zouden we gaan karpervissen. We kozen voor het priveputje bij ons in de buurt. Een watertje met een ruim karperbestand. Geen hele grote maar wij hebben liever wat meer actie.
 

Toen het even wat rustiger werd, werd het tijd voor een welverdiende bak koffie met een koek. Heerlijk genietend van het mooie weer zaten we voor ons uit te kijken en hielden we de hengels in de gaten.
 

Voor de afwisseling had ik nog een extra hengel meegenomen om te gaan vissen met de pen. Het duurde lang voordat ik hier een aanbeet op kreeg. Opeens zagen we een karper richting het aas zwemmen en hij stopte bij de hair gevuld met mais. Erg leuk om te kunnen zien in het stuk van rond de 70cm diep water. Een kort moment proeft de vis het aas. De dobber maakt een korte beweging waarna de karper het aas uitspuugd en er vandoor speert. De vis heeft dus toch in de gaten dat er iets niet klopt.

Om wat voorzichtiger te gaan vissen besloot ik de lengte van de onderlijn te verlengen zodat de karper in het begin nog minder snel weerstand kan voelen. Een fikse poos later zag ik in mijn ooghoeken de dobber fors onder gaan. Ik pakte snel de hengel maar sloeg helaas mis. Helaas bleef het hier ook bij en moest ik de vis toch zien te vangen met de method feeder.

Ondertussen waren we weer een vis verder maar op de method werd het toch wat rustiger. We zaten ondertussen al een fikse poos zonder vis. Nieuwe stekken werden gekozen maar helaas mocht ook dat niet meer baten.

Het laatste uurtje begon het weer wat te lopen. Martin had een run maar deze vis lostte helaas. Even later was ik de gelukkige met een aanbeet en deze bleef gelukkig wel hangen. Het was een mooie goudgekleurde schubkarper.
 

Toen we gingen opruimen kwam er de wel bekende keuze. Welke hengel zal ik als eerste opruimen. Ik gokte dat de linkse hengel de minste kans maakte dus draaide de hengel binnen. Gelukkig had ik dit keer goed gegokt! Voordat ik deze opgeruimd had hoorde ik naast me de baitrunner lopen. Yes, toch nog een extra vis als afsluiting. Na de dril bleek dit met zn ruim 70 cm ook nog eens de grootste van de dag te zijn.