Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek
Na lange tijd weer naar het IJ
Door: John van Harn

Uiteindelijk hebben we toch gekozen om weer eens naar het IJ gegaan. Het was al weer 2 en een half jaar geleden dat ik daar was geweest en voor Martin nog langer. Veel stekkennis en ervaring hebben we daar niet, maar toch weten we meestal nog wel een aantal vissen te vangen. Geen aantallen die de lokale visgidsen daar vangen, maar gelukkig zijn wij ook wat sneller tevreden.

Rond een uur of half 8 werd er getrailerd. Even een babbel gemaakt met een lokale visgids en volgens hem was het momenteel erg taai. Zoals hij zei, was het hard werken voor een visje. Het lijkt wel of wij altijd die “goede” periodes uitkiezen. Maargoed, we gaan het toch proberen. 

 

Wat wel erg opvallend was, was het verschil met drop-shotten en verticalen. Bij Martin op de hand drop-shothengel werden 3 vissen gevangen. Op mijn steunhengel met de drop-shot enkel 1 gemiste aanbeet maar niets gevangen terwijl op ik de verticaalhengel 7 vissen wist te vangen. Erg opvallend aangezien op dit water de drop-shot methode over het algemeen de meeste vis oplevert.

De eerste vissen waren binnen. Vervolgens konden we het toch niet laten om toch nog een aantal oude stekken op andere dieptes te proberen. Zoals eigenlijk al verwacht leverde ook deze niets op. Snel maar terug naar datgene wat wel werkt. Er werden andere stekken opgezocht en netjes weer de juiste diepte gevolgd. Het was duidelijk dat de vis zich iets liet zakken richting de 13 meter. Op het talud waar we nu zaten was er op de dieptemeter echter weinig leven te zien. Dit bleek ook wel want meer als 2 vissen wisten we op dit stuk niet te vangen.


 

We begonnen in de ochtend op een voor ons oude bekende stek. Deze leverde toen wel vis op maar dat was toch in een ander jaargetijde. Helaas bleek deze momenteel visloos. Vervolgens gingen we een aantal taluds afvissen om te kijken op welke diepte de snoekbaars zich bevond. In de ochtend konden we de vis vinden op een meter of 12 diep. Zo volgde de eerste aanbeet op de verticaal hengel terwijl deze tijdens een bak koffie in de steun stond. Wel mooi om de aanbeet zo te zien op de top van mijn nieuwe Spro godfather hengel. Een hengel welke ik al een poosje graag wilde hebben.

 

De weersvoorspellingen zagen er goed uit voor afgelopen zondag. Reden te meer om er eens een dagje op uit te gaan. Dat we wilde gaan vissen was duidelijk maar er moest even gekeken worden waarheen.

 

Vrij kort hierna volgde er weer een aantal vissen en zo begon het lekker te lopen op de verticaalhengel. Aasvissen op een fireball loodkop werden volledig genegeerd terwijl de shads prima hun werk deden. Op de drop-shot hengel van martin kregen we echter geen enkel teken van leven. Ook deze maar even proberen met een komodo shad en al vrij snel kreeg ook martin de eerste aanbeet.
 

Snel maar weer terug naar de stek van vanmorgen. Op deze stek konden we goed gebruik maken van de wind en een mooie drift maken. Op deze drift wisten we nog wel weer een aantal vissen te vangen. Erg leuk om te zien dat de vis enkel op dezelfde diepte te vinden was. Een meter hoger of lager en er kwam echt geen enkele aanbeet. Helaas mistte we er ook beide nog wat, maar ook dat hoort erbij.

Het was inmiddels bijna 15.00 en weer tijd om op te ruimen. We wilde niet te laat richting huis gaan zodat we beide weer lekker bij de vrouw en kinderen aan de avondmaaltijd konden zitten. Het was een heerlijk dagje en met 10 vissen, waaronder 1 baars en 9 snoekbaarzen, waren we weer dik tevreden.