Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek

Het werpen met shads blijkt de laatste tijd aardig succesvol en daarom zullen we dit vandaag ook extra de kans geven. Ook vandaag lukte dat weer goed! De eerste vis kwam ook al vrij vlot en ook de tweede volgde snel. Ook mistte we nog een aanbeet op deze stek.

Het werd even wat rustig en direct vaarde we door naar de volgende stek. Werpen richting het ondiepe was vandaag blijkbaar niet zo in trek maar op de wat diepere gedeeltes wist Henry een mooi hoekje te vinden. Ik korte tijd werden er 4 vissen achter elkaar gevangen en zo liep de teller voor vandaag al vrij vlot op. Toen het hier weer rustiger werd zochten we weer verder en gingen we trollen.
 

Het was alweer even geleden dat ik met Henry ben wezen vissen. Onze vorige dag was behoorlijk succesvol. Benieuwd wat deze dag weer zou worden. Ik had voorgesteld om om 6.00 te vertrekken, maar na even overleggen wist Henry er toch een half uur slaap bij te kunnen kletsen en vertrokken we maar rond 6.30. Rond 7.15 was er getrailerd en vertrokken we richting de eerste stek.
 

Het trollen was minder wild dan de laatste keer dat we hier waren maar toch wisten we er weer 2 bij te vangen. Maar vanwege de stroming was het af en toe wel een heel gedoe. Zeker bij de vastlopers. Overige hengels snel inhalen. Boot in de stroming en recht houden. Hengel omhoog, lijn strak en ondertussen de kunstaasredder erbij en langzaam laten zakken. Met een beetje samenwerking verliep alles gelukkig goed.
 

Toch wilde we graag wat meer ontspannen vissen, aangezien de windkracht 4 tot 5 het ons ook niet echt makkelijk maakte. Kortom, er werd weer geankerd. Wederom op de eerste stek van vanochtend en ook ditmaal wisten we er weer 3 vissen bij te vangen. Gaat super zo!
 

Hetzelfde ook maar proberen bij de andere kribvakken. Weliswaar leverde niet elk kribvak vis op, maar toch wisten we er weer wat bij te vangen waaronder ook een baars. Eindelijk een baars! Het leek de laatste 2 dagen wel de grote afwezige terwijl ze er toch voldoende moeten rondzwemmen.
Een poosje later zochten we een zijkanaal op. We gingen trollen langs en op het talud. Onderaan het talud wisten we weer wat vis te vinden en ook deze mochten de binnenkant van de boot even komen bekijken.

De middag was bijna voorbij en we wilden toch nog even werpen met shads voor we gingen traileren. Het werd een aantal keren vastzitten en aangezien de aanbeten ook uitbleven, vonden we het wel welletjes en besloten we te stoppen voor vandaag. Allebei lekker gevangen en met een score van 15 vissen op de rivier, waren we zeer tevreden!
Het kan niet op
Door: John van Harn