Vangstverslagen
       Pagina 1 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
6 Oktober 2017
Genieten in de ochtend
18 Oktober 2017
Verslag van een topdag
29 Oktober 2017
Taaie dag met een beloning
8 November 2017
Kort, maar toch succesvol
17 November 2017
Variatie op de rivier
29 November 2017
Alweer een prachtige dag
06 December 2017
Doorzetten word beloond
14 December 2017
Sneeuw en prachtige vissen
4 Januari 2018
De dag van de lossers
22 Januari 2018
Vissen met extreme 
waterstanden
Vissen met extreme waterstanden
Door: John van Harn

Aangezien het niet heel wild was trokken we toch even een nabij gelegen put op. Het leek tegen onze verwachting in toch vrij rustig te zijn hier. De fishfinder gaf maar mondjesmaat vis aan. We vaarde een rondje maar het bleek overal erg rustig te zijn. Misschien op de diepere delen maar met het risico van trommelzucht willen we zeker niet dieper gaan vissen dan een meter of 13.

 

 

Hier maakte we een paar driften en het was mijn net nieuw gekochte shad die gepakt werd. Een prachtige en loeiharde aanbeet en deze werd gelukkig verzilverd. De eerste was binnen. Toch fijn om te weten dat er met deze omstandigheden nog vis te vangen valt.

 

 

Normaal moeten we de helling afrijden naar beneden maar nu staat het water tot bijna bovenaan de helling. Dat is dan wel weer handig traileren. We wilde vandaag gaan beginnen op een van de hotspots van de laatste keer. Dat alles vandaag anders is bleek wel, want vandaag kwam hier geen enkele aanbeet vandaan. Dan maar snel door naar de volgende.

 

 

Het volgende vak leverde ook weer vis op waaronder een loeiharde dreun op de steunhengel welke ik rap uit de steun moest halen! Dit was de 6e snoekbaars van vandaag en ook een mooie afsluiter van de dag. Al met al mogen we met deze extreme omstandigheden nog helemaal niet klagen met 6 vissen. Helaas geen zeventiger deze keer. Want het lijkt haast wel standaard te worden de laatste tijd om 1 of 2 zeventigers te vangen. Vandaag zat alles zo tussen de 50 en 65 cm in. Ook prima! We hebben actie gehad en een gezellige dag en daar gaat het om. Nu maar weer op naar de volgende!

Helaas, ook nu weer één enkele aanbeet hier. Het is inkiddels 14.00 en met 3 vissen lijkt het toch een magere vangst te gaan worden.

 

 

 

Afijn, we verrokken weer richting de rivier. Op de rivier kozen we nog een aantal mooie kribvakken maar ook hier bleef het stil. Dan maar terug naar het vangende kribvak van vanmorgen. Er werd weer een drift ingezet en opeens was het Martin die met een kromme hengel stond! Yes, eindelijk. De aanbeten bij hem bleven uit, maar na het wisselen van wat kunstaas kwam er toch actie! De release gaat vlotjes en we vissen weer verder.

 

 

Eigenlijk hadden we het al snel weer gezien hier, de rivier zelf trekt ons toch veel meer ondanks dat we weten dat de put met name voor de aantallen vaak beter is. Voordat we vertrokken werd de boot stilgelegd en maakte we nog even tijd voor een warme hap. De broodjes hamburger smaakte weer heerlijk. We vonden zelf dat we dit ook wel verdiend hadden in de kou.

 

Er werd weer verkast. We kwamen bij een serie van 2 kribvakken die we ook graag de kans wilde geven. Dit bleek een goede keus want al vrij snel was het weer de nieuwe shad van Martin die gepakt werd en weer vis in de boot bracht.

 

Even later bij mij een aanbeet en ook nu weer bleef de vis hangen. Wat een verschil met de laatste keer. Toen hadden we constant lossers tijdens de dril en een hoop gemiste aanbeten. Vandaag zijn de aanbeten miniem, maar wat bijt, blijft ook hangen gelukkig! Dit was de vorige visdag wel anders.

 

 

 

Het water staat hoog, zeer hoog. Ook de afvoer is extreem hoog en vele vissers blijven blijkbaar toch thuis of zoeken nu een alternatief op. Onze verwachtingen zijn ook niet groot maar toch willen we het een kans geven.

 

 

Even uitvissen leverde niets meer op en er werd koers gezet naar een volgende stek. Na een kwartier varen kwamen we aan. De shads gingen te water en ook hier was het zoeken. We driften een aantal keren heen en weer en opeens toch weer een aanbeet. Wederom een snoekbaars.