Vangstverslagen
       Pagina 1 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
6 Oktober 2017
Genieten in de ochtend
18 Oktober 2017
Verslag van een topdag
29 Oktober 2017
Taaie dag met een beloning
8 November 2017
Kort, maar toch succesvol
17 November 2017
Variatie op de rivier
29 November 2017
Alweer een prachtige dag
06 December 2017
Doorzetten word beloond
14 December 2017
Sneeuw en prachtige vissen
4 Januari 2018
De dag van de lossers
22 Januari 2018
Vissen met extreme 
waterstanden
De dag van de lossers
Door: John van Harn

We varen weer de andere kant op en besluiten een vak waar we normaal aan voorbij varen toch eens de kans te geven. We beginnen een lange drift langs de stroomnaad waarbij we de diepte aan proberen te houden waar we de laatste vissen ongeveer gevangen hebben. Het leek even karig maar even verderop volgde er toch een aanbeet voor Martin. Nadat hij zei dat het geen hele grote vis leek te zijn, begon de vis opeens toch te strijden.

Er begon een mooie dril en de vis zwom direct weer door de andere kant op. Zag er goed uit! Maar opeens was de spanning volledig weg en was de vis gelost. Het bleek lijnbreuk te zijn Kan me niet herinneren wanneer we dat voor het laatst gehad hebben. Een zwakke plek, misschien een knoop die los is gegaan. Wie zal het zeggen. Martin baalde zichtbaar hoewel hij het iets minder uit dan ik zelf. Misschien wel een goede eigenschap waar ik nog iets van kan leren, maargoed…..

 

Wat een …….moment! Deze had ik moeten hebben! Een moment van frustratie. Vooral omdat ik de vis al aan de oppervlakte had. Gelukkig heeft de onderlinge sfeer er niets van te lijden, dus vissen we vol goede moed weer verder. Nog even doorvissen richting de andere kant leverde nog een misser op, maar helaas geen vis. Dit gold ook voor de volgende stek. De laatste tijd vingen we hier ook ons visje maar vandaag leek het daar uitgestorven te zijn. Geen punt, er is water genoeg!

 

 

Na nog een aantal vakken door te zijn gedrift werd er weer koers gezet richting de volgende stek. Ook hier werden er verschillende dieptes afgevist. Achterin konden we geen aanbeten uitlokken, maar dichter bij de stroomnaad kwam de eerste aanbeet. Helaas een misser. Al redelijk snel weer een mooie tik op de top. Ik sloeg fors aan en de vis was gehaakt en kwam langzaam richting de oppervlakte. Martin was ondertussen al bezig om het schepnet klaar te maken. Aan de oppervlakte zag ik ineens de vis verschijnen. Wat een bak! Martin haastte ineens met het schepnet, maar helaas begon de snoekbaars fiks met zn kop te schudden en wist hij zich van de haak te ontdoen voordat Martin het net eronder had liggen.

 

 

Het werd al bijna donker en ik had mn zinnen gezet op een stek waar ik nog wel een paar vissen verwachte. Dit viel in eerste instantie toch tegen want na een misser van Martin gebeurde er eigenlijk vrij weinig meer. Ondanks dat de vis toch duidelijk aanwezig was op de fishfinder. Dan maar snel doordriften de hoek om. Ook hier konden we nog een even vissen. We slalommen wat heen en weer richting het ondiepe wat vooral in de late uren nog wel eens interessant kan zijn.

Opeens kwam daar die fikse beuk. Ik sloeg aan en ook nu leek het weer een forse vis. De vis haakte op 3 meter diep maar had nog weinig zin om naar de oppervlakte te komen. Martin stond al klaar met het net en wachtte tot de vis boven kwam  Dit voelde weer goed aan en ik hoopte dat er zo direct een dikke bak boven water komt. Maar of het zo moest wezen. Net voordat de vis eindelijk bij de oppervlakte was, schoot ook nu de haak los. Onvoorstelbaar dit. Haken nog gecontroleerd, stinger op de juiste plek geplaatst maar toch weer los. Wat baalde ik zeg!

 

Op deze stek verder vissen leverde helaas niets meer op en we besloten een aantal kilometer te gaan varen. Na weer een visloze stek verkaste we naar een plek waar we laatst nog wel een paar aanbeten uit wisten te lokken. Interessante stek, maar constant zitten we daar ook vast en dat maakt het ook wel weer tot een vervelende stek. Ook nu weer een montage vast aan de bodem en we verkassen, ondanks de aanbeten hier, snel weer naar de volgende plek.

 

 

 

Bij het bovenkomen zagen we al direct dat dit een forse vis was. Aangezien ik nu moest scheppen gooide ik mijn vis maar direct terug want de vis van Martin had even voorrang. Na het scheppen was een moment van blijdschap. Na alle pech en missers vandaag dan toch die beloning. Het was nog niet eens de lengte 78 cm maar vooral het formaat van de vis. Prachtige vis weer die hij onderhand ook wel dik verdiend had!

 

We vissen verder de hoek om richting het volgende vak. Er werden een paar rondjes gemaakt en al vrij snel haakte ik een snoekbaars. Martin zette zijn hengel in de steun, om na het onthaken een foto te maken. Het is ons gelukkig eigen gemaakt dat we tijdens de foto op de ander zn steunhengel letten. Terwijl hij de camera vast had om een foto te maken zag ik zijn top ineens fors op en neer bewegen. Snel werd de camera opzij gelegd en sloeg hij aan.

 

 

 

Een favoriete stek van vroeger, maar de laatste paar jaar varen we hier toch vaak voorbij. Maar goed dat we het vandaag wel de kans gaven want ook hier wisten we nog even 2 vissen vandaan te plukken. Staat toch weer wat leuker voor het dagtotaal.

Toch hebben we echt een heerlijke dag gehad en een hoop beleefd. Van prachtige momenten tot teleurstellingen. Misschien maakt deze combinatie het vissen ook zo mooi. We hebben toch nog een 7 tal leuke vissen weten te vangen, maar het hadden er veel meer kunnen wezen als er niet zoveel los geschoten waren. Maargoed, dat hoort er ook bij. Ik kan al niet wachten op de volgende keer en hopen dat de grote dan wel blijven hangen!

 

Het is 2018! De openingsdag van dit visjaar laat gelukkig niet lang op zich wachten. We gingen weer de rivier op. Stroming is er volop aanwezig en het bijtgedrag van de vis is onvoorspelbaar. Vandaag werd het een dag met een hoop frustraties maar gelukkig ook met prachtige momenten. Deze combinatie maakt het vissen misschien ook wel weer erg spannend en uitdagend. We begonnen in de ochtend op een stek met verschillende interessante plekken op verschillende dieptes. Een mooie stek om even uit te vogelen waar ze vandaag zitten. De fronttroller werd op de spotlock gezet op net 2 meter water om eerst de autochart instellingen van mijn fishfinder juist in te stellen voor vandaag.

 

 

 

Terwijl ik hier mee bezig was, tikte de top van mijn steunhengel fors naar beneden. Prachtige aanbeet, maar helaas bleef de vis niet gehaakt. Even later werd er gedrift en volgde er weer een aanbeet. Maar ook nu weer wist de vis zich van de haak te ontdoen. Balen zeg! Een stukje verderop op eveneens 2 meter diepte wederom een forse dreun, maar gelukkig bleef deze wel hangen en het resultaat mag er wezen. We openen de dag direct met een zeventiger. De vis mocht even voor de camera poseren en zocht daarna zijn weg terug.

 

 

 

Het vak werd uitgevaren richting het volgende kribvak, bij het varen richting de hard stromende rivier werd het aas weer gegrepen. De dril was prachtig, maar net voor de vis aan de oppervlakte verscheen, schoot de haak los. Nee he, niet weer. Bij controle bleken de haken goed scherp te zijn en de dreg zit telkens goed gemonteerd. Heel apart. In het volgende vak leek het even taai te zijn maar gelukkig volgde ook hier de aanbeten. Eerst een misser, maar daarna kwam de vis gelukkig nog even aan boord.