Vangstverslagen
       Pagina 1 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
6 Oktober 2017
Genieten in de ochtend
18 Oktober 2017
Verslag van een topdag
29 Oktober 2017
Taaie dag met een beloning
8 November 2017
Kort, maar toch succesvol
17 November 2017
Variatie op de rivier
29 November 2017
Alweer een prachtige dag
06 December 2017
Doorzetten word beloond
14 December 2017
Sneeuw en prachtige vissen
4 Januari 2018
De dag van de lossers
22 Januari 2018
Vissen met extreme 
waterstanden
Sneeuw en prachtige vissen
Door: John van Harn

Het weer werd er niet beter op, want ondertussen was het ook begonnen met sneeuwen. De regenkap hadden we inmiddels dicht getrokken zodat er ongeveer driekwart van boot overdekt was. We kozen een interessant talud en zette onze hengels met dropshot montage in de steun. De boot werd electronisch geankerd en het werd afwachten. Af en toe verplaatsen we de boot een stukje om zo de stek beter uit te kunnen vissen.

Ze beten hier prima maar wonderbaarlijk hadden we 3 lossers achter elkaar. Er werd overgeschakeld op kleinere shads en zo wist Henry nog even snel zijn dag goed te maken. Het wilde met maar 1 vis, wat aanbeten betreft, bij hem niet echt vlotten vandaag. Maar nu pakte hij toch maar even 3 vissen achter elkaar en dat maakte gelukkig weer een hoop goed!

De volgende stek was een alles of niets stek. Soms perfect maar vaak lijkt het daar ook wel volledig uitgestorven. We maakten een drift over het ondiepe. Net nadat ik tegen Henry zei dat dit een prachtige plek was voor grote snoekbaars, klapte de top fors naar beneden.

Na even poosje niets meer vangen werd er verkast naar de volgende interessante stek. We zagen een mooi vak waar we eigenlijk altijd voorbij varen. Toch maar even de kans geven. Je weet immers maar nooit. Van onder de kap werd er een mooie drift gemaakt en het bodemverloop zag er prima uit. Ook was er ruim aasvis aanwezig dus dit moest haast iets opleveren. En inderdaad, binnen korte tijd kwamen er weer 2 snoekbaarzen aan boord kijken. De waypoints waren gezet en zeker een stek om weer eens terug te keren!

 

Ook deze stek hield het bij 1 vis en er werd weer verkast. De volgende vakken leverde niets op totdat we weer een stek gevonden hadden waar ze wel te vinden waren. Bijna bovenop de waypoints van de laatste keer volgde er een aanbeet. Ook nu zat hier weer vis. Deze werd vlotjes onthaakt en we vistten snel verder.
 

De voorspellingen waren niet echt om over naar huis te schrijven. Er stond zelf sneeuw voorspeld, maar toch lieten we ons er niet door tegenhouden. Er werd al in het donker getrailerd en we vertrokken richting de eerste stek. De bedoeling was om vandaag zo veel mogelijk interessante kribvakken te pakken en zo hopen op een snoekbaars van groter formaat.

2 Driften later weer een forse aanbeet en ook ditmaal weer een mooi formaat. Een snoekbaars van ditmaal 71 cm kwam in de boot. Gaat lekker zo!  Dat is al de vierde zeventiger van de laatste 3 visdagen.

 

 

Aangezien de vangsten momenteel best goed zijn, had ik nog maar eens een extra dagje vrij genomen van het werk. Ook Henry had vrij genomen en zo waren we weer op de rivier aanwezig, net als 2 weken terug.

 

 

 

 


 

Ondertussen zaten we gezellig in de kajuit bij de gaskachel. De hengels konden we gelukkig nog goed in de gaten houden. Wat een plaatje zo! Bij de kachel al dobberend op de rivier naar de sneeuw kijken. Toch wel uniek. Ook leverde deze stek naast een losser ook nog een snoekbaars op.

 

Het is altijd het leukste om, ondanks dat we het gezellig hebben, toch ook beide een aantal vissen te kunnen vangen. De dagscore stond op 9. Voor het eerst sinds een heel aantal visdagen niet meer in de dubbele cijfers, maar met een 71 en een 76er hoor je ons zeker niet klagen. Ook was het met de sneeuw en hagel weer een bijzondere ervaring. Het was prachtig ondanks de koude en wat hebben we weer genoten!

 

De eerste 4 vakken hadden we een hoge  verwachting van, maar toch leverde deze helaas maar 1 enkele vis op. Het was inmiddels ook aardig donker geworden en het begon ook fiks te waaien. Omdat vissen hier nu bijna onmogelijk was kozen we voor een andere stek.

 

 

Wat een prachtige beuk op nog geen 2 meter diep. De vis kwam vrij snel boven en was duidelijk van goed formaat! Wat overenthousiast riep ik Henry om direct het schepnet te pakken. De vis werd geschept en gemeten. Een prachtige vis en de meetlat stopte bij 76 centimeter. Dat is een formaat waar we ons vandaag op gericht hadden. Blijft echt gaaf om te vangen.

 

De tijd begon inmiddels naar zn eind te lopen. We kozen nog even snel een nieuwe stek. Dit bleek een goede keuze want in een klein hoekje bleken er meerdere vissen bij elkaar te liggen.