Vangstverslagen
       Pagina 1 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
6 Oktober 2017
Genieten in de ochtend
18 Oktober 2017
Verslag van een topdag
29 Oktober 2017
Taaie dag met een beloning
8 November 2017
Kort, maar toch succesvol
17 November 2017
Variatie op de rivier
29 November 2017
Alweer een prachtige dag
06 December 2017
Doorzetten word beloond
14 December 2017
Sneeuw en prachtige vissen
4 Januari 2018
De dag van de lossers
22 Januari 2018
Vissen met extreme 
waterstanden
Doorzetten word beloond
Door: John van Harn

Hetzelfde talud volgden we totdat het eigenljjk weer stopte met de signalen. Ondertussen hadden we er op dit stuk ook nog 2 bij kunnen vangen en dat motiveerde ons om hetzelfde stuk nog een paar keer te pakken. Dit had succes en leverde ons toch ook weer 2 vissen op. Helaas viel het na deze vissen weer stil.

 

Toen ik bij de helling aankwam stond Kees al te wachten. De boot werd snel getrailerd en al vrij vlot lagen we op onze eerste stek. De stroming was aardig toegenomen en het werd zoals altijd weer even zoeken waar de vis zich vandaag ophoud. We probeerden verschillende stekken en hadden het grootste gedeelte van het kribvak al uitgevist, maar helaas wisten we nog geen enkele aanbeet uit te lokken. Dan maar richting de put. Op de rivierputten gelden over het algemeen hele andere regels en aanknopingspunten dan op de rivier. We hadden het erg gezellig maar wilde toch ook wel graag wat vangen.

Zoals vaak bij het vissen houd het weer net zo snel op met de aanbeten, dan dat het begon. Het laatste uurtje is vaak een toptijd maar vandaag liet dit uurtje het afweten. We probeerden nog een aantal stekken maar helaas was het over voor vandaag. Toch konden we maar moeilijk stoppen voor het donker was en dus werd het terug varen en traileren in het donker. Gelukkig ging dit allemaal prima en konden we wederom terugkijken op een prachtige en gezellige dag!

Toch wel handig, die staartdreg. Ik trok de hengel uit de steun en zo stond ook ik een vis te drillen. De vis van Kees was al mooi van formaat maar deze zag er nog groter uit! Snel scheppen dus. Met de vis van Kees nog in het net werd ook deze geschept en zo lagen er vervolgens 2 prachtige snoekbaarzen op de onthaakmat in de boot. We maakte beide een foto van de vis. Maar ook werd er nog even tijd genomen voor een prachtige dubbel foto. Het gebeurt niet vaak dat dit kan. Zeker niet met 2 vissen van 68 en 71 cm. De foto werd gemaakt en na de release genoten we nog even na van dit mooie moment.
 

Het werd hoog tijd voor de inwendige mens. Kees zat al heerlijk in de kajuit en uit de wind om een pan erwtensoep op te warmen. Ik eet het niet vaak, maar op zulke dagen vind ik het heerlijk. We genoten van de warme soep en warmden ook nog even op bij de gaskachel. Onze handen leken haast bevroren dus dat was wel even nodig ook.
 

Nu kozen we er wel voor om te verkassen en ditmaal naar de andere kant van de put. Ook hier vonden we een klein stuk met voldoende signalen dus lieten we de montages weer zakken. Al vrij snel ook hier een snoekbaars. We dachten weer een goede stek te hebben gevonden maar helaas viel het ook hier weer stil.
 

De succesformule werd dan ook doorgezet en we kozen voor een zelfde en vergelijkbare plek, maar dan in een ander kribvak. De hengel in de steun, fronttroller op de spotlock en afwachten maar. Het duurde ook hier niet lang of de top tikte een paar keer fors naar beneden. Direct greep ik de hengel uit de steun en gaf mijn bakje koffie, waar ik zojuist aan begonnen was, weer af aan Kees. Hoppa! De volgende vis was weer een feit en ook nu weer een ruime zestiger.

Dat dit niet de laatste was bleek wel bij de eerstvolgende drift. Ook nu weer vis, en ditmaal voor Kees. Ik hoorde achter me even een korte “Ja” en terwijl ik om keek, sloeg Kees aan. Prachtig moment weer! De vis bleef gelukkig ook hangen. Nu weer een ruime zestiger en ditmaal mocht Kees weer even met de vis poseren op de foto.

 

Vanwege de goede omstandigheden de laatste tijd had ik nog een extra dagje vrij genomen om de rivier op te gaan. Ook Kees Post had vrij genomen. De laatste tijd had hij zich vooral bezig gehouden met het vissen op karper, maar nu had hij wel weer zin om een keer mee te gaan snoekbaarzen.

 

 

 

 

 


 

We begonnen wat te slalommen over een interessant talud. Althans, dat dacht ik. Maar de fishfinder gaf maar erg weinig vis aan. Er werd nog niet direct verkast maar we maakten wat meer snelheid en vaarden wat rond in de hoop eerder vis te kunnen vinden. Ineens kwam er een stuk waar beduidend meer signalen te zien waren. Al vrij snel volgt ook de eerste aanbeet en deze werd dan ook direct verzilverd. De eerste snoekbaars is binnen.

Na nog een poosje op de put vonden we het wel welletjes en vertrokken we weer richting rivier. We hadden in de ochtend wel een plek gevonden waar voldoende vis bleek te zitten en wilde het hier nog even verder proberen. Al bij de eerste drift een prachtige aanbeet bij Kees. Een mooie ruime  zestiger kwam in de oppervlakte. Ik zette mijn hengel in de steun en hielp Kees mee met scheppen. In dit moment van onoplettendheid bleek ook mijn top krom te staan en de vis had zichzelf al gehaakt.