Vangstverslagen
       Pagina 1 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
6 Oktober 2017
Genieten in de ochtend
18 Oktober 2017
Verslag van een topdag
29 Oktober 2017
Taaie dag met een beloning
8 November 2017
Kort, maar toch succesvol
17 November 2017
Variatie op de rivier
29 November 2017
Alweer een prachtige dag
06 December 2017
Doorzetten word beloond
14 December 2017
Sneeuw en prachtige vissen
4 Januari 2018
De dag van de lossers
22 Januari 2018
Vissen met extreme 
waterstanden
Alweer een prachtige dag
Door: John van Harn

Er werden weer wat kilometers afgelegd maar uiteindelijk kwamen we aan bij een stek waar we vertrouwen in hadden. Dit vertrouwen was niet onterecht want al bij de eerste drift klapte er weer een mooie snoekbaars op en al vrij snel ook weer de volgende. Dat geeft vertrouwen. We vissen de stek uit en na nog 1 vis verkassen we weer naar de volgende stek. Ook hier weer vis! Gaat lekker zo vandaag. Het lijkt haast een kopie van de vorige dag qua aantallen, alleen ditmaal geen baars of snoek maar tot nog toe enkel snoekbaars.

 

De komende driften leverde helaas niets meer op. Dan maar op naar de volgende stek. Dit was een rivierput vlakbij. Vorig jaar in het najaar hebben we hier nog leuk vis kunnen vangen, maar vandaag, of eigenlijk al het hele najaar is het hier vrij karig. Na bijna een uur vissen moesten we het voor hier doen met 1 snoekbaars, welke ook nog aan de kleine kant was. Dan maar weer richting de rivier!

 

Hierna kammen we hetzelfde kribvak verder uit en het leverde nog een wat kleinere snoekbaars op. We driften verder richting de volgende vakken. In deze drift lostte Henry helaas nog een vis, maar 2 kribvakken verder bleef bij hem gelukkig ook de eerste vis gehaakt en mochten we deze ook verwelkomen. In het erop volgende kribvak wist ik ook nog een snoekbaars te vangen en dat bleek ook wel de laatste te zijn voor hier.

 

 

Onvoorstelbaar wat een heerlijke dag weer en wat gaat het toch super de laatste tijd! In het slot ook voor mij nog een mooie snoekbaars. Met zijn 66cm ook weer mooi maats en mooi om de dag mee af te sluiten. Liever had ik het laatste half uurtje nog door gevist omdat we weer lekker in de beten zaten. Maar aangezien Henry nog een afspraak had staan hielden we het hierbij.

Ik lostte helaas een vis omdat ik blijkbaar de slip op een bepaald moment losser had gezet. Kon het me niet herinneren eigenlijk maar met het aanslaan liep er direct een hoop lijn van de spoel en zo verlies je de kracht om de haak te zetten. De vis bleef even kort hangen maar lostte al vrij snel. Ietswat boos op mezelf laat ik de montage weer zakken maar gelukkig klapte de volgende, of misschien wel dezelfde vis er weer op en ditmaal werd de haak wel goed gezet. Gelukkig toch weer vis. Het antwoord van Henry kwam ook vlot want ook hij stond weer met een kromme hengel.
 

We varen weer een vak verder en zo hier en daar komt er nog vis aan boord. Bijna allemaal snoekbaars maar tussendoor voor Henry ook nog een snoek. Ook deze werd even op de foto gezet en mocht snel weer terug.

 

Met een tevreden gezicht en de teller weer op 17 stuks vandaag vertrekken we richting huis. Het was weer een gezellige en geslaagde dag!

 

We maken een mooie drift en proberen verschillende dieptes en taluds totdat we bij een gedeelte komen van 2,5 meter diep en vrij dicht op de krib. Een werkelijk prachtige beuk op de top volgde en ik sloeg direct aan. Hangen! De eerste vis komt al vrij vlot boven, wat niet heel verwonderlijk is vanaf deze diepte. Het blijkt ook direct om een mooie vis te gaan. Ik schatte hem eind 60 maar na meting bleek de vis 73 cm lang te zijn. Prachtige vis om de dag mee te beginnen!

 

Samen met Henry stond er weer een vis sessie gepland. De rivier heeft iets stroming en het weer is, ondanks de slechte voorspelling, toch nog redelijk. We traileren al vroeg en zo arriveren we al bij het eerste daglicht bij een mooie serie kribvakken. Een eigenlijk weer nieuwe stek die we iets verder willen uitkammen.

 

 

 

 

 

We hebben inmiddels nog zo’n half uurtje. We hopen er nog 1 te kunnen vangen. Aangezien het richting de avond loopt, besluit ik het weer wat ondieper te gaan zoeken. We vissen ondiep in het vak tot zelfs richting en bovenop de stenen van de krib. Een goede keuze blijkbaar, want het begint ineens weer te lopen. Prachtig zo.