Vangstverslagen
       Pagina 1 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
6 Oktober 2017
Genieten in de ochtend
18 Oktober 2017
Verslag van een topdag
29 Oktober 2017
Taaie dag met een beloning
8 November 2017
Kort, maar toch succesvol
17 November 2017
Variatie op de rivier
29 November 2017
Alweer een prachtige dag
06 December 2017
Doorzetten word beloond
14 December 2017
Sneeuw en prachtige vissen
4 Januari 2018
De dag van de lossers
22 Januari 2018
Vissen met extreme 
waterstanden
Kort, maar toch succesvol
Door: John van Harn

Afijn, de volgende vis was voor Gert. Na het aanslaan bleek het al vrij snel om een wat kleinere snoek te gaan. Niet direct waar Gert op hoopte. Hij had als doel gesteld om vandaag een vis van over de meter te gaan vangen. Maar de dag was nog lang niet voorbij dus het kan nog zat.

 

 

Dat dit ook zo was bleek ook wel, want toen de eerste twee dobbers te water lagen, ging de eerste al onder. Ik sloeg fors aan op een mooi gewicht. Het voelde meteen al goed en dit bleek ook zo te zijn. Na het scheppen en onthaken kwam het meetlint tot 113 centimeter. Wat een prachtige vis om mee te beginnen.

Mijn dag was alweer goed en we besloten vervolgens de aanbeten om en om te doen. Elkaar vis gunnen blijft in mijn ogen altijd erg belangrijk om er samen een gezellige dag van te kunnen maken.

 

 

Even verderop waren ze ook aan het vissen, maar zij mochten deze ochtend helaas niets vangen. Zo blijkt ook maar weer dat we ons erg gelukkig mochten prijzen met deze vangsten. De ochtend was geslaagd en we gingen dan ook dik tevreden weer richting huis!

De volgende vis was weer voor mij. Ook ditmaal geen mega vis, maar toch leuk om even te vangen.

Vervolgens weer een aanbeet voor Gert. Dit Bleek ook een serieuze vis te zijn. We zagen direct al dat deze sowieso over de meter ging. Maar dat bij deze de meetlat ook stopte op 113 centimeter hadden we dan ook weer niet verwacht. Echt gaaf! 2 Dikke meterbakken in korte tijd. De foto’s werden nog even vergeleken of het niet toevallig dezelfde vis was. Maar gelukkig bleek het toch duidelijk om een andere vis te gaan.

Al een poosje geleden gaf Gert Arends aan ook graag eens mee te gaan doodazen. Een visserij die hij vroeger wel gedaan had maar dit was erg lang geleden. Het is niet altijd de allerleukste visserij maar vaak wel erg succesvol. Vandaag gingen we dus een keertje niet met de boot maar gewoon vanaf de kant. Voor deze visserij kunnen een paar uurtjes vaak al genoeg zijn en zo hadden we beiden in de middag nog tijd voor het gezin.


Vroeg in de ochtend werd ik opgepikt door Gert. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming werd er gezocht naar een mooie stek. Voor het gemak kozen we een stek uit die niet al te ver lopen was van de auto en naar onze mening moest hier zeker vis te vangen zijn.