Vangstverslagen
       Pagina 1 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
6 Oktober 2017
Genieten in de ochtend
18 Oktober 2017
Verslag van een topdag
29 Oktober 2017
Taaie dag met een beloning
8 November 2017
Kort, maar toch succesvol
17 November 2017
Variatie op de rivier
29 November 2017
Alweer een prachtige dag
06 December 2017
Doorzetten word beloond
14 December 2017
Sneeuw en prachtige vissen
4 Januari 2018
De dag van de lossers
22 Januari 2018
Vissen met extreme 
waterstanden
Taaie dag met een beloning
Door: John van Harn

Dat het wat vangsten betreft de rest van de dag taai zou worden, bleek ook wel. Op de rest van de dag hebben we er maar 2 vissen bij kunnen vangen. Vissen van net onder de meter, maar deze waren zeer welkom. Het zal vast te maken hebben met met het veel te troebele water, maar het is helaas niet anders. De dikke bak van 1.18 van Peter maakte gelukkig de dag goed. Ook hebben we het erg gezellig gehad en daar draait het uiteindelijk toch allemaal om.

Voorlopig was het helaas weer even rustig en konden we aan de maaltijd. Peter had vandaag het eten verzorgd. Met 300 gram gehakt en 800 gram shoarma kwamen we zeker de dag wel door. Smaakt altijd heerlijk op een frisse dag en aangezien het doodazen toch een vrij passieve visserij is, hebben we tijd zat om te eten.

 

Een poosje later meldde zich de tweede vis. Het liep niet hard vandaag maar gelukkig was deze vis erg de moeite waard. Voor Peter zijn eerste snoek dit najaar en wat voor één! Na een flinke dril op zijn toch vrij zware karperstokken, mocht er een prachtige snoek dame boven komen van 118 centimeter lang. Wat een gave bak. Mochten de vissen nou verder niet meer mee werken vandaag, hebben we deze vis toch maar mooi binnen!

 

Het mocht dan wel een poosje duren, maar toch meldde zich op een gegeven moment de eerste vis. Gemiste aanbeten waren er al wel maar gelukkig bleef de vis ditmaal wel hangen. Er werd snel even een foto gemaakt en vis mocht weer zwemmen.

 

 

Uiteindelijk toch het risico maar genomen en zo kwamen we aan bij de trailerhelling. De boot was snel te water en we vertrokken richting onze eerste stek. Dat het weer niet meewerkte bleek al snel, want het was gewoonweg niet te doen om onze dobbers op deze plaats aan te bieden. Dan maar op naar een andere stek. Er werd een mooi plekje gevonden enigszins uit de wind en als snel lagen de dobbers te water.

 

 

Al heel wat jaren doen we dit. Peter en ik gaan jaarlijks een dagje doodazen, dus zo ook dit jaar weer. In de ochtend waaide het flink. Windkracht 5 met extreem harde windstoten. Er werd nog even getwijfeld of het eigenlijk wel slim was om met boot achter de auto te gaan rijden.