Vangstverslagen
       Pagina 1 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
6 Oktober 2017
Genieten in de ochtend
18 Oktober 2017
Verslag van een topdag
29 Oktober 2017
Taaie dag met een beloning
8 November 2017
Kort, maar toch succesvol
17 November 2017
Variatie op de rivier
29 November 2017
Alweer een prachtige dag
06 December 2017
Doorzetten word beloond
14 December 2017
Sneeuw en prachtige vissen
4 Januari 2018
De dag van de lossers
22 Januari 2018
Vissen met extreme 
waterstanden
Genieten in de ochtend
Door: John van Harn

Hierna werd het even wat rustiger en lieten de aanbeten even op zich wachten. Toch was het Gert die gelukkig weer een vis wist te haken. Een mooie maatse snoekbaars kwam aan boord. Toen kwam er een periode dat de aanbeten volledig weg vielen. Het werd zoeken geblazen! Diverse stekken en dieptes gaven we de kans maar helaas hielden de snoekbaarzen de kaken op elkaar.

 

Onderweg kwamen we nog een boot van de Rijkswaterstaat tegen. De beste man op de boot attendeerde ons erop dat we al varend en staand de reddingsvesten verplicht moeten dragen. Hadden we echter op de stoel gezeten tijdens het varen, was dit niet verplicht geweest. Weer wat geleerd vandaag!
 

Het was een heerlijke ochtend vissen met een hoop gezelligheid en gelukkig ook voldoende vis. De ochtend zat er inmiddels weer op en zo vertrokken we begin van de middag weer tevreden richting de helling.

 

Na een periode van een poos niets meer vangen, kwamen we toch op een stek waar de vissen wel honger hadden. In vrij korte tijd wisten we er nog drie snoekbaarzen bij te vangen en dit maakte onze ochtend weer compleet.

 

Het  was mij enkel bekend dat er voor iedere opvarende een reddingsvest aanwezig moest zijn maar niet dat je deze moest dragen als je staand aan het varen ben. Was ik echter op de stoel gaan zitten die 10 centimeter achter me stond dan was het wel goed geweest. Tja, wat moet je ervan zeggen. Gelukkig kwamen we er met een waarschuwing vanaf en werd er gelukkig geen bekeuring uitgedeeld.

Even later werd er koers gezet naar de volgende stek. Het was even slalommen om de juiste diepte te kunnen vinden waar de snoekbaars zich bevond maar even later wisten we ook de eerste snoekbaars te haken.

In de ochtend was het vrij mistig. Voorzichtig werd er toch koers gezet richting onze stek. Bij een ingang van een rivierput werd de boot stilgelegd en begonnen we met werpen met shads. Al vrij snel een misser voor Gert. Helaas maar de vis wilde niet blijven hangen. Even later wist ik een aanbeet uit te lokken op het randje van het talud. Gelukkig bleef deze wel hangen en zo kwam toch de eerste vis aan boord kijken. De baars werd vlotjes onthaakt en terug gezet.