Vangstverslagen
       Pagina 2 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
10 Oktober 2016
Pennen blijft prachtig!
23 Oktober 2016
Doodaas onder de dobber
7 November 2016
Op stap met Willem Stolk
11 November 2016
Ochtendje dropshotten
<< Terug
28 April 2017
Weekendje karperen 
in Ammerstol
29 November 2016
Mooie verrassing!
12 December 2016
Lossen en vangen
15 Maart 2017
Karper in de oppervlakte
14 Juni 2017
Heerlijke openingsdag
4 Juli 2017
Ingekorte vistrip
18 Juli 2017
Succesvol op een 
stilstaande rivier
12 Augustus 2017
Trollen was top!
9 September 2017
Nieuw water verkennen

Martin zijn net nieuwe spinhengel werd hoepeltje rond getrokken en als afsluiter voor vandaag wist hij er nog een snoek bij te vangen. Heerlijk dagje weer zo. Met 3 baarzen en 2 snoeken wisten we toch nog 5 vissen te vangen. Iets waar we met deze omstandigheden helemaal niet ontevreden mee mogen zijn. Helaas geen snoekbaars kunnen vangen maar dat komt de volgende keer vast wel weer!

Nieuw water verkennen
Door: John van Harn

Het werd zoeken naar een interessante stek. Altijd even zoeken op nieuw water maar na een stukje varen vonden we een buitenbocht met een mooie diepe strook. We gingen het hier maar even op de dropshot proberen. Het eerste half uur was het rustig maar opeens klapte de top van Martin naar beneden en mocht er wederom een baars in de boot komen kijken.

 

Toen de mist eenmaal wat weggetrokken was vertokken we richting de rivier. De hengels werden even opzij gelegd en we gingen een stukje varen om eerst het en ander even te bekijken. Vervolgens werd er weer koers terug gezet en gingen we door de sluis. Het duurde wel zo’n 3 kwartier voordat we er doorheen waren, maar al wachtend onder het genot van een bakkie koffie was het nog prima te doen.

 

In de ochtend was het even zoeken naar een helling, maar eenmaal aangekomen werd er vlotjes getrailerd. We begonnen vanwege de nog vrij dichte mist maar even te trollen in de put nabij de helling. Direct de rivier opgaan leek ons nog niet echt veilig. Op zich geen slechte keus want dit resulteerde al vrij vlot in 2 baarzen.

De Lek is een rivier waar we al een poosje graag wilde gaan vissen. Echter zaten we te wachten totdat het daar ging stromen. Wat stroming betreft is het dit jaar erg matig en de rivieren staan veelal stil of stromen maar erg minimaal. We besloten het toch maar een kans te geven en gingen kijken of we op een stilstaande rivier en nieuw water een aanbeet uit konden lokken.

 

Het was inmiddels ook alweer halverwege de middag en we moesten nog terug richting de sluis. Onderweg werden nog wat stekken aangedaan, maar deze mochten voorlopig geen vis meer opleveren. Totdat we nagenoeg bij de sluis waren. We trollen nog even het laatste stukje, want je weet tenslotte maar nooit.

 

We besloten het eens verderop te proberen, want op de kaart leek dit een prachtige stek te zijn. Eenmaal aangekomen viel het eigenlijk wat tegen en leek het ons meer een stek om een keer overheen te trollen. Beide een hengel met een grote en een met een kleine plug eraan. Na een stukje trollen was het mijn hengel die plots krom stond en het bonken was duidelijk zichtbaar. Na een toch wel leuke dril, werd er een prachtige snoek geschept met een lengte van 95 cm.

Kort hierna volgde een aanbeet voor Martin. Een kort moment zat de vis eraan maar ook bij hem opeens de spanning weer van de lijn. Bij inspectie bleek de lijn doormidden te zijn net boven de haak. Moet toch haast snoek geweest zijn. Dit kan haast niet anders en hoort er helaas ook bij als je met fluorcarbon vist. Toch was de teleurstelling bij Martin duidelijk merkbaar. Op zulke dagen met stilstaand water moet je het tenslotte toch vaak van die ene aanbeet hebben.

Even later wist ik weer een vis te haken. Na een kort poosje drillen viel opeens de spanning van de lijn en lostte de vis. Echt balen! Ik had het idee dat het wel een snoekbaars kon wezen en die was inmiddels wel heel erg welkom!

 

Ondertussen was Martin druk met het bakken van een paar heerlijke hamburgers. De snoek had even voor wat vetraging gezorgd, maar uiteindelijk waren ze klaar. Heerlijk zo, op een bolletje met saus en uitjes. Na het eten zaten we ook overvol want vullen deden ze wel!