Vangstverslagen
       Pagina 2 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
10 Oktober 2016
Pennen blijft prachtig!
23 Oktober 2016
Doodaas onder de dobber
7 November 2016
Op stap met Willem Stolk
11 November 2016
Ochtendje dropshotten
<< Terug
28 April 2017
Weekendje karperen 
in Ammerstol
29 November 2016
Mooie verrassing!
12 December 2016
Lossen en vangen
15 Maart 2017
Karper in de oppervlakte
14 Juni 2017
Heerlijke openingsdag
4 Juli 2017
Ingekorte vistrip
18 Juli 2017
Succesvol op een 
stilstaande rivier
12 Augustus 2017
Trollen was top!
9 September 2017
Nieuw water verkennen
Ingekorte vistrip
Door: John van Harn

Na onze zeer geslaagde vistrip van vorig jaar, wisten we zeker dat we dat dit jaar weer zouden gaan doen. Henry en ik hadden beide een week vrij genomen zodat we een beetje konden schuiven met het weer. De bedoeling was 4 dagen op het water en 3 overnachtingen.

Toch konden we wel zeggen dat we alles uit de kast gehaald hadden. Kribben en kribkoppen werden uitgeworpen met zowel shads als pluggen, verticalen, trollen en dit alles van heel ondiep tot de diepste plekken en zelfs richting het midden op de rivier. Voor zover mogelijk met de drukke scheepvaart uiteraard.

Er werd weer verder gevist en gelukkig wisten we nog een aantal vissen te vinden. Weliswaar allemaal op plaatsen waar we ze eigenlijk niet verwachtte. Midden op klaarlichte dag met zon bleek de vis toch veelal op 1,5 tot 2,5 meter te zitten en dan ook midden in de kribvakken.

In de avond waren de verwachtingen wat hoger, maar ook nu weer was het hard werken voor een visje. Gelukkig werd het beloond en mochten we de 9e snoekbaars van de dag verwelkomen. Niet het eind aantal waarop we gehoopt hadden, maar gelukkig toch voldoende actie gehad. Zeker aangezien het aantal missers en lossers ook vrij ruim was.

Ondertussen was het al weer tijd om een slaapplaats op te zoeken. De boot in een kribvak vast leggen vonden we iets te link dus kozen we voor een dichtbij gelegen rivierput. De boot werd voor anker gegooid en de banken werden omgetoverd tot bed. Na een gezellige maar toch ook wel vermoeiende dag gaan er nog wel even 2 blikjes bier in. Nog even gezellig zitten, maar even later vallen de ogen haast vanzelf dicht.

De eerste stek werd maar een enkele keer uitgeworpen maar bij de 2e stek was het gelukkig raak. Een forse tik volgde op een shad welke werpend in de stroming werd aangeboden op een 21 grams loodkop. De dril duurde beduidend langer dan bij de rest. Het bleek dan ook om een mooie snoek te gaan. Wat een sport weer op de verticaalhengel, vele malen mooier dan op een doodaas stok en de snoek was dan ook meer dan welkom. Een mooie start van de dag.

In het verloop van de dag werden er wel weer een paar vissen gevangen maar helemaal los was het niet. In de 2e helft van de middag begon het slechte weer en besloten we om te stoppen. We hebben het al met al erg gezellig gehad en uiteindelijk naast een hoop missers en ook lossers vlak bij de boot toch nog 13 vissen weten te vangen. Mocht het deze week nog een keer mooi weer zijn, zullen we zeker nog een dagje de rivier op gaan!

De planning werd dus aangepast. Maandagochtend vertrokken we richting de rivier. Er werd fanatiek gevist maar al snel bleek het vrij moeizaam te zijn. De bekende hotspots werden uitgevist maar al deze stekken leverde bij elkaar maar 3 vissen op. Het meeste werd werpend gevangen maar het trollen langs de steenstort leverde gelukkig ook nog weer een mooie vis voor Henry op.

 

De voorbereidingen waren getroffen en er was ruim voldoende eten en drinken ingeslagen. Het enige wat ons nog tegen kon zitten waren de voorspellingen van het weer. En ja hoor, bijna de hele week regen, behalve maandag. Iets regen is niet zo erg, we hebben immers een kajuit met regenkap. Maar voor woensdag stond er zeer veel regen met omweer en dat word toch echt te gek.

 

Tussendoor moest de inwendige mens ook goed verzorgd worden, dus werd er even tijd gemaakt voor het maken van een heerlijk broodje hamburger.

De volgende ochtend werden we rond half 7 wakker. Het eerste anderhalf uur licht zijn alweer voorbij maar toch doen we lekker rustig aan. Het is tenslotte ook een beetje vakantie zo. Eerst nog even een eitje bakken met spek en hierna beginnen we aan een nieuwe dag.