Vangstverslagen
       Pagina 2 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
10 Oktober 2016
Pennen blijft prachtig!
23 Oktober 2016
Doodaas onder de dobber
7 November 2016
Op stap met Willem Stolk
11 November 2016
Ochtendje dropshotten
<< Terug
28 April 2017
Weekendje karperen 
in Ammerstol
29 November 2016
Mooie verrassing!
12 December 2016
Lossen en vangen
15 Maart 2017
Karper in de oppervlakte
14 Juni 2017
Heerlijke openingsdag
4 Juli 2017
Ingekorte vistrip
18 Juli 2017
Succesvol op een 
stilstaande rivier
12 Augustus 2017
Trollen was top!
9 September 2017
Nieuw water verkennen
Weekendje karperen in Ammerstol
Door: John van Harn

Het is inmiddels weer gesloten tijd voor de roofvis. De laatste update is misschien alweer even geleden, maar er is ondertussen zeker nog wel gevist. Het najaar was voor roofvis echt super, maar de koude maanden Januari en Februari waren erg matig te noemen. In de maand Maart steeg de temperatuur weer en direct werden de vangsten weer beter.

Nu is het dus gesloten tijd en stond er weer een gezellig weekendje karperen gepland met Kees en Gert. Ditmaal hadden we een huisje gehuurd aan de karperput in Ammerstol. Een put met Karpers tot rond de 30 pond en met een ruime bezetting aan jongere karpers.

Verder moet je er zeker geen luxe verwachten en het doen met de middelen die je hebt. Koffie maken op de ouderwetse manier en warm water moesten we zelf koken. Gas was gelukkig wel aanwezig om te koken en om de koelkast op te laten werken. Ons prima want we redden ons wel. Hoewel een koffiezet apparaat wel handig geweest zou zijn.

 

Bij aankomst werden we netjes ontvangen door eigenaar Jan Dubbeldam, welke ons ook per bootje naar het huisje bracht. Dit was de enige mogelijkheid om er te komen aangezien het volledig tussen de oude weteringen van Ammerstol ligt. Het is een oud huisje van de schaatsbaan welke omgebouwd is om in te kunnen slapen. Erg gezellig met de zeer oude inrichting en een houtkachel.

We kwamen aan op vrijdag en na de gehaalde boodschappen begonnen we met vissen. Gert en ik bij het huisje en Kees was al doorgelopen naar achteren waar hij met de pen op pad ging. Naarmate de avond vorderde, wist hij wel een aanbeet uit te lokken, maar deze vis lostte helaas tijdens de dril. Op de andere hengel welke hij nog uit had staan volgde wel een aanbeet en het resultaat was direct een prachtige karper welke na secuur wegen toch echt 31 pond bleek te zijn. Volgens Jan was dit direct de zwaarste welk hier op de put gevangen was. Dat heeft Kees weer! Een prachtige vis en erg leuk om te vangen natuurlijk!
 

Ik had als doel gesteld dat ik in ieder geval 1 karper op de pen wilde gaan vangen. Na even overlegd te hebben met Kees gingen we samen naar een mooie stek waar we beiden onze pen lieten zakken. Hij demonstreerde al vrij vlot dat hij de pen specialist is op karper, want zijn pen zocht al snel de diepte op. Een vlotte aanbeet en even later konden we de vis scheppen.


 

In de loop van de dag werden er nog een aantal vissen gevangen waaronder ook nog een snoek voor Kees op de roofvishengel welke hij als tijdverdrijf er even bij had gepakt.

 

Uiteindelijk besloten we de avond  met een heerlijk biertje voor mij en een glaasje wijn voor de heren!

 

 

Er werd weer verder gevist en uiteindelijk mocht ik de gelukkige zijn om er nog 2 karpers bij te vangen op de method feeder en ving Kees wederom een snoek, maar ditmaal op de penhengel met pieren als aas.
 

De gevangen karpers waren niet echt groot, maar wel zeer gevarieerd van schubkarpers, tot rijenkarpers en spiegelkarpers. Graskarper was ook aanwezig in de put maar deze liet zich helaas nog niet vangen.

 

De volgende dag was het weekend alweer bijna voorbij en zouden we weer richting huis gaan. Gelukkig was er in de ochtend nog tijd om te vissen, maar we begonnen de dag met een stevig ontbijt. Een broodje met gebakken ei werd gevolgd door een hamburger met smeltkaas en vervolgens nog een heerlijke cordon bleu. Tja, het vlees moest toch op dus waarom niet. Dit in combinatie met 2 bakken koffie maakte het dat onze buiken weer goed gevuld waren. Zeer goed gevuld zelfs!

 

In de avond was het weer erg gezellig. De nodige hapjes en drankjes werden genuttigd en ditmaal werd het wat later dan gisteren. Uiteindelijk draait een weekendje uit ook om de gezelligheid. Vis vangen is uiteraard erg leuk maar als de gezelligheid er niet is kun je zeker niet van een geslaagd weekend spreken.
 

In de ochtend werd er nog even gevist. Kees deed nog een poging met de pen en Gert en ik probeerde het nog even op de method feeder. Helaas leverde dit geen vis meer op en moesten we het weekend besluiten met 11 Karpers en 2 snoeken voor Kees. Vanwege de aankomende regen werden de spullen ook wat eerder opgeruimd en stapte we weer op het bootje. Jan was inmiddels ook weer ter plekke en bracht ons terug richting de auto. Toen we de boel in de auto geladen hadden begon het direct te regenen, wat een timing! We bedankten Jan Dubbeldam voor het gezellige weekend en de gastvrijheid, en vertrokken weer voldaan richting huis.

Bij Gert en mij bleef het op een gemiste run na, vrij rustig. Wel grappig dat de binnengeviste onderlijn met pellets gegrepen werd door een snoek. Gelukkig kwamen de vangsten op karper de volgende dag weer goed en wisten we er een beide wat vis bij te vangen.

De stek moest even met rust gelaten worden maar later op de dag wist ook mijn pen de diepte op te zoeken en volgde een korte dril van een eveneens korte maar zeer dikke vis! Hij was bijna dikker dan dat hij lang was. Eigenlijk een hele lelijke vis, maar de pret was er niet minder om. Hij was binnen en de missie was geslaagd!

De volgende dag bleek een taaie te worden. Zeer weinig activiteit te zien op het water en de vissen hadden blijkbaar weinig honger. Zelf hadden we wel honger en daarom was Gert al druk bezig om zijn zelfgemaakte hamburgers voor te bereiden. Ik had er al een hoop over gehoord en verwachtte er toch wel heel wat van. Maar eerlijk is eerlijk, ze smaakten echt heerlijk. Ze waren ook zo groot dat we de komende uren de buik goed gevuld hadden!