Vangstverslagen
       Pagina 2 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
10 Oktober 2016
Pennen blijft prachtig!
23 Oktober 2016
Doodaas onder de dobber
7 November 2016
Op stap met Willem Stolk
11 November 2016
Ochtendje dropshotten
<< Terug
28 April 2017
Weekendje karperen 
in Ammerstol
29 November 2016
Mooie verrassing!
12 December 2016
Lossen en vangen
15 Maart 2017
Karper in de oppervlakte
14 Juni 2017
Heerlijke openingsdag
4 Juli 2017
Ingekorte vistrip
18 Juli 2017
Succesvol op een 
stilstaande rivier
12 Augustus 2017
Trollen was top!
9 September 2017
Nieuw water verkennen
Lossen en vangen
Door: John van Harn

Een keer per maand gaan Martin en ik samen een dagje op stap. Het liefst kiezen we elke maand een andere locatie om te gaan vissen. Echter zijn we wel afhankelijk van het weer, de waterstand en de stroming. Deze bepalen dan ook grotendeels welk water we zullen gaan bevissen.

Enfin, even later volgde er een aanbeet bij martin, maar helaas tijdens het binnenhalen wist de vis weer te lossen. Erg balen!

 

Er werd weer doorgevist op een stuk talud waar het volgens de fishfinder vrij leeg was. Na een poosje verschenen er dan eindelijk weer een aantal signalen en al vrij snel volgde er weer een aanbeet. Ik sloeg vlot aan en voelde een log gewicht aan de andere kant van de lijn. Met druk op de lijn wist de vis af en toe iets naar boven te komen, maar dook ook regelmatig weer terug de diepte in. Dit moet weer snoek zijn of een forse snoekbaars. De dril duurde zo’n anderhalve minuut en ineens was de spanning van de lijn af en lostte de vis. Wat een baalmoment zeg! We zullen nooit weten wat het geweest is.

 

Weer een poosje verder vissen leverde niets meer op en we besloten toch om te gaan verkassen. We gingen een stukje verderop en moesten door de sluis. Op zich geen punt maar vanwege een aankomend vrachtschip waren we zo weer een half uur verder.

 

Na een goed half uur vissen wist ik toch weer wat vis op de fishfinder te vinden en volgende al vrij snel de eerste aanbeet. Mijn verticaalhengel stond werkelijk hoepeltje krom en de vis gaf niet direct op. Echt een prachtige strijd. Tijdens de dril hadden we al een vermoeden dat het om snoek zou gaan en dit klopte ook. Een mooie snoek van 94 centimeter verscheen even later aan de oppervlakte. Zo blijkt maar weer dat een 90er snoek op een verticaalhengel vangen, vele malen prachtiger is dan een 110 cm op een dikke doodaas hengel.

Afgelopen keer hadden we ervoor gekozen om een nieuw stuk water uit te proberen. De helling die we hadden gevonden was prima bereikbaar en zo lagen we al snel te water.
Om te beginnen zijn we eerst eens een paar rondjes gaan varen om een beetje een indruk te krijgen over het bodemverloop. Uiteindelijk wisten we een paar interessante taluds te vinden, maar waar we ook zochten, de witvis was maar mondjesmaat te vinden. Toch waren we niet voor niets hier heen gegaan en wilde we het toch wel een kans geven.

Ondertussen hadden we ook wel flink trek gekregen en Martin had gezorgd voor broodjes met knackworst. De boot werd even vast gelegd en we namen toch maar even de tijd om rustig wat te eten en te drinken. Al vissend eten en drinken ging hem niet worden met de toch wel forse wind. Je hebt tijdens het varen toch echt wel een hand aan de elektromotor nodig want voor je het weet drijf je maarzo weer een eind verderop. Een fronttroller met een spot-lock (electronisch anker via gps) zou dan uitkomst bieden, maar hierover beschikken we helaas nog niet.

Zodra het eten op was gingen we vrij snel weer richting de beoogde stek. We hadden nog even, maar aangezien we nog door de sluis terug moesten en nog een stukje moesten rijden, wilden we rond 15.15 de hengels op stand-by zetten en de helling weer op gaan zoeken. Het laatste stukje vissen leverde ons toch nog even een viertal vissen op en zo kwam de teller uiteindelijk op 16 stuks.

Het kostte weliswaar wat tijd, maar het was gelukkig de juiste keuze! Het volgende stuk water wat we uitgekozen hadden bleek volgens de fishfinder vol te zitten met witvis, dus kan de snoekbaars niet ver weg zijn. Dit bleek ook wel, want al vrij vlot volgde de aanbeten en ook de eerste snoekbaarzen kwamen aan boord. Het vissen was echt super hier want voor we het wisten waren we gestegen van 1 vis naar 12 vissen. Ze waren eindelijk los!

Erg opvallend waren wel het aantal lossers vandaag. Echt belachelijk veel, en dat terwijl het materiaal niet anders is dan de dagen dat ze allemaal wel blijven hangen. Ook de haken waren vlijmscherp. Tja, soms heb je gewoon van die dagen! Echter mocht het de pret niet drukken want de vangsten waren super! De formaten vielen wel wat tegen maar het aantal was prima en we keerde weer zeer tevreden terug richting de helling. Wat een heerlijke en gezellige dag was het weer!