Vangstverslagen
       Pagina 2 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
10 Oktober 2016
Pennen blijft prachtig!
23 Oktober 2016
Doodaas onder de dobber
7 November 2016
Op stap met Willem Stolk
11 November 2016
Ochtendje dropshotten
<< Terug
28 April 2017
Weekendje karperen 
in Ammerstol
29 November 2016
Mooie verrassing!
12 December 2016
Lossen en vangen
15 Maart 2017
Karper in de oppervlakte
14 Juni 2017
Heerlijke openingsdag
4 Juli 2017
Ingekorte vistrip
18 Juli 2017
Succesvol op een 
stilstaande rivier
12 Augustus 2017
Trollen was top!
9 September 2017
Nieuw water verkennen
Mooie verrassing!
Door: John van Harn

De voorspellingen voor de ochtend zagen er goed uit. Een graad of 5 met een wind die niet boven de windkracht 2 uit zou komen. Met niet te veel wind is het met de koude temperaturen prima te doen. Aangezien het dropshotten op snoekbaars ons momenteel prima bevalt, besloten we wederom achter de snoekbaars aan te gaan.

Toen de vis aan de oppervlakte verscheen was er een moment van blijdschap. Hij bleek nog groter te zijn dan ik dacht. Eindelijk weer een echt forse vis. Snel werd deze geschept en zo lag er een prachtige vis in de boot. Na het meten bleek deze 85cm lang te zijn. Snel werden er een paar foto’s gemaakt en mocht de vis weer terug naar de diepte waar hij vandaan komt.

We begonnen in de ochtend direct het talud af te vissen om zo de diepte te vinden waar de vis zich vandaag ophoud. Na een poosje vissen, klapte opeens de top fors naar beneden. Tijdens de dril had ik al in de gaten dat het om een mooi formaat vis ging, aangezien er een fors gewicht aan de andere kant van de lijn hing. Echter vocht de vis niet zo hard als de prachtige zeventiger die ik vorige maand ving, want wat gaf die vis een strijd op de godfather verticaalhengel!

Wat een top start! Er werd weer verder gevist en na een poosje volgde er weer een vis. Ditmaal maar een half metertje dieper en zo bleek dat we de juiste diepte weer aardig gevonden hadden.

 

Om een lang verhaal kort te maken wist ik die ochtend naast een viertal missers er ook nog eens 4 vissen bij te vangen en besluiten we dag met wederom 6 vissen, waaronder die prachtige vis van 85cm. Een geslaagd ochtendje weer! Om 13.00 ging de boot weer op de trailer zodat er die middag nog tijd was voor het gezin en de nodige visites. Ik kijk al weer uit naar de volgende keer!

 

Ondertussen werd ik door Willem voorzien van koffie en een heerlijk broodje met warme knackworst. Willem was ook nu weer mee en geniet er heerlijk van. Vissen doet hii zelf niet, maar het op het water zijn vind hij heerlijk. De vorige keren was het blijkbaar goed bevallen. En ik vind het echt niet erg om alleen te vissen, maar om helemaal alleen op de boot te zitten lijkt me echter wel vrij ongezellig.