Vangstverslagen
       Pagina 2 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
10 Oktober 2016
Pennen blijft prachtig!
23 Oktober 2016
Doodaas onder de dobber
7 November 2016
Op stap met Willem Stolk
11 November 2016
Ochtendje dropshotten
<< Terug
28 April 2017
Weekendje karperen 
in Ammerstol
29 November 2016
Mooie verrassing!
12 December 2016
Lossen en vangen
15 Maart 2017
Karper in de oppervlakte
14 Juni 2017
Heerlijke openingsdag
4 Juli 2017
Ingekorte vistrip
18 Juli 2017
Succesvol op een 
stilstaande rivier
12 Augustus 2017
Trollen was top!
9 September 2017
Nieuw water verkennen
Ochtendje dropshotten
Door: John van Harn

Momenteel breekt de mooiste tijd weer aan om te gaan verticalen en drop shotten. We kiezen er ditmaal voor om het op een put te gaan proberen. De rivieren staan momenteel bijna stil en met de winter in aantocht, trekt de vis langzaam weer de gaten in.

Ondertussen genoten we van het prachtige weer De dauw stond over het water heen en het ochtend zonnetje begon langzaam door te breken. Dit in combinatie met windkracht 1 maakt het tot een prachtige ochtend!

We begonnen in de ochtend. De dropshot montage werd te water gelaten. Al voordat alles op zn plek lag, klapte de top al naar beneden. Ik sloeg aan en voelde direct al dat het een mooie vis was. Eenmaal in de boot bleek deze snoekbaars net de 73 cm te halen. Een mooi formaat om de dag mee te starten!

Deze stek verder uitkammen leverde uiteindelijk nog 1 vis op. Het bleek ook de laatste voor vandaag te zijn want de ochtend zat er inmiddels weer op. Een klein half uurtje aansluitend op de rivier leverde helaas niets meer op. Toch was ik dik tevreden met 6 vissen waarvan twee mooie 60’ers en een mooie 70’er. Top dagje weer dus!

Een dag van tevoren is er pas besloten om te gaan, dus een vismaat vinden die nog tijd heeft is erg lastig. Gelukkig heeft Willem tijd en zin om mee te gaan. Vissen hoeft van hem niet perse maar genieten op het water doet hij graag. En gezelschap op de boot is altijd welkom. Het vissen zelf lukt alleen ook prima!

Dat de eerste vis geen toevalstreffer was, bleek al snel. Vlak nadat het aas weers te water was gelaten volgde er weer een aanbeet. Ditmaal 67 centimeter en weer een prachtvis. Willem genoot ervan mee en zorgde voor de foto’s en een aantal leuke video’s.

Ondertussen zorgde Willem voor een heerlijk bakje koffie en had ik zelf de koek geregeld. Wat is het toch heerlijk om onder deze omstandigheden te genieten van een bak koffie. De mist blijft af en toe wat hangen en het zonnetje scheen er prachtig doorheen. Het ideaal plaatje voor een heerlijke vis ochtend op het water.

We waren inmiddels verkast naar de stek die de laatste keer de meeste vissen opleverde. Zoals vaak bij het snoekbaarzen was het nu weer totaal anders en leverde deze stek helaas geen enkele vis op.

Er werd een lange drift gemaakt en na een flinke poos kwam er dan eindelijk weer een aanbeet. Tijdens het aanslaan bleek dat ik was vergeten om mijn slip weer terug af te stellen maar gelukkig wist ik de vis toch goed te haken. Ook nu weer kwam een mooie 60er de binnenkant van de boot bekijken.

De snelle start zette door en zo wist ik binnen een ruim half uur vier mooie vissen te vangen. Wat een top start vandaag!

Maar zoals altijd komt aan al het mooie een eind. Er werd nog fanatiek verder gevist, maar wat aanbeten betreft viel het opeens stil. De Stek werd goed uitgekamd maar uiteindelijk werd er toch besloten om te gaan verkassen.