Vangstverslagen
       Pagina 2 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
10 Oktober 2016
Pennen blijft prachtig!
23 Oktober 2016
Doodaas onder de dobber
7 November 2016
Op stap met Willem Stolk
11 November 2016
Ochtendje dropshotten
<< Terug
28 April 2017
Weekendje karperen 
in Ammerstol
29 November 2016
Mooie verrassing!
12 December 2016
Lossen en vangen
15 Maart 2017
Karper in de oppervlakte
14 Juni 2017
Heerlijke openingsdag
4 Juli 2017
Ingekorte vistrip
18 Juli 2017
Succesvol op een 
stilstaande rivier
12 Augustus 2017
Trollen was top!
9 September 2017
Nieuw water verkennen
Op stap met Willem Stolk
Door: John van Harn

Aan de andere kant in hetzelfde vak zag ik een mooi signaal op de fishfinder en kort hierna volgde een mooie dreun. Er werd aangeslagen en een leuke snoekbaars mocht aan boord komen kijken.

 

Zo af en toe vinden we het leuk om eens te gaan vissen met iemand anders. Iedereen heeft namelijk zijn eigen kijk op onze prachtige hobby, en na wat overleg met Henry hebben we er voor gekozen om een dagje op stap te gaan met Willem Stolk.

We spraken af bij de helling. Willem had zijn boot al getrailerd en na een korte begroeting moest Willem met spoed terug richting de onbemande benzinepomp waar hij per ongeluk zijn nieuwe Iphone had laten liggen. Even later kwam hij terug met gelukkig zijn nieuwe telefoon weer bij de hand. Best geluk, want in deze tijd is het helaas niet zo vanzelfsprekend dat alles van waarde maarzo blijft liggen. Zeker niet bij een onbemande pomp!

Nadat er getrailerd was, werd Willem bedankt voor de gezellige en leerzame dag. Hij heeft zijn reputatie als visgids eer aan gedaan en heeft de dag goed weten in te vullen! Zoals hij zei, was het een taaie en moeilijke dag wat vangsten betreft en hebben we de dag moeten afsluiten met 17 vissen. Gezien het groot aantal missers hadden het er volgens Willem toch eigenlijk minimaal 20 moeten zijn, maar helaas is het niet anders.

We vertrokken al vrij vlot richting de eerste stek. Er werd nog niet gevist, maar eerst gezocht naar vis. Willem legde uit waar hij altijd op let bij het zoeken van een stek en op mijn verzoek vertelde hij ook nog het een en ander over de side scan en laat zien welke structuren interessant zijn en waar op te letten.

 

Even later begonnen we met vissen. We startte met de dropshot met een visje. Iets wat in deze tijd volgens willem zeker de voorkeur heeft. Wij laten ons vandaag leiden en vissen lekker mee. De eerste aanbeet liet echter nog een flinke poos op zich wachten. Na een kantje uitwerpen was het Willem die zelf de eerste vis ving. Gelijk een mooi fors formaat snoekbaars. Verder uitwerpen leverde voor niemand vis meer op.

Er werd vervolgens een nieuwe stek opgezocht en hier wisten Henry en ik beide een baars te vangen. Willem wierp een normaal gesproken goede stek uit maar ook hier gaf de vis niet thuis. Voor dit water was het volgens Willem vrij taai vandaag.

 

Na nog een aantal vissen volgde er bij mij een roofblei. Ik vroeg in de ochtend of er bij hem in deze tijd nog steeds roofblei gevangen werd. Het antwoord mocht ik zelf vangen, ja dus….

 

Vanwege de harde wind werd er een stek in de luwte opgezocht. Na een stukje met wederom de dropshot wist ook ik mijn eerste vis te vangen. Ditmaal ook een snoekbaars. Weer een stukje verderop mocht ik me weer gelukkig prijzen en wist ik de voor mij tweede snoekbaars te vangen.

 

Willem liet ondertussen zien hoe hij met een shad langs een stromend stuk kribvak vist. Een bijzondere manier waarbij de shad met een slappe lijn met de stroming mee getrokken word en de loodkop tussendoor de bodem eigenlijk niet mocht raken. Volgens hem op sommige dagen een effectieve manier van vissen.

 

Tijdens het werpen wist ik ook nog een brasem vals te haken in zijn staart. Deze vis sprong driemaal achter elkaar als een dolfijn met boogjes uit het water. Het zag er gewoon komisch uit! De vis werd onthaakt naast de boot, want net als ik, heeft ook Willem niet graag een slijmerige brasem in zijn boot liggen.

Ik was ondertussen aan het dropshotten met het scherm van de Garmin Panoptix voor mijn neus. Wat een prachtig speeltje. Een sonar beeld die in plaats van stilstaande beelden, gewoon bewegende beelden weergeeft en je ziet letterlijk op de sonar de vis richting je aas zwemmen. Erg bizar ook is het om te zien hoeveel vissen interesse in het aas tonen, zonder het te pakken.

 

Na een klein poosje verder gevist te hebben zette we koers terug richting de moerdijkbruggen. Een stek waar ik graag eens wilde vissen. We begonnen op een plek welke volgens Willem bijna altijd wel vis prijs geeft. De vis was ook zeker aanwezig maar ik en voornamelijk ook Henry moesten het doen met een aantal missers omdat de vis erg voorzichtig aan het azen was.

 

Willem mistte er ook een aantal maar hij mocht er zo tussendoor ook nog een paar vangen. Dit zouden dan ook de laatste vissen van de dag zijn en op de laatste stek bleek het ook rustig te zijn. Een enkele misser nog voor Henry en hiermee moesten we de dag besluiten.

Willem is iemand met een ruime vis ervaring en heeft ook niet voor niets met zijn vismaat Jochem Meyer het NK riviervissen gewonnen. We willen graag wat bijleren en ook wilde ik graag eens de Garmin Panoptix fishfinder in praktijk zien en wat extra uitleg hebben over de side imaging. Iets waar ik tegenwoordig ook over beschik, maar voor mijn gevoel nog te weinig voordeel uit kan halen.

 

Er werd weer verder gevaren en we kwamen bij een mooie stek aan om te werpen. Op deze stek was het Henry die wederom een mooie baars pakte. Deze vis was zeer welkom en ook geliefd bij Henry. Snel een plaatje schieten en weer verder.

 

Na een aantal worpen wist Willem een forse vis te haken. Wat een dril. Het bleek een dikke snoek te zijn van 106 welke iets groots in zijn maag had zitten. Mooie vis om te zien en ook deze moest zeker op de foto.

Ondertussen wist Willem zijn visje te vangen en Henry lostte helaas een mooie snoek. Deze had zich even laten zien maar zwom zich vervolgens vast in de planten en wist het kunstaas te lossen. Gelukkig had Henry daarvoor nog een mooie snoekbaars gehaakt welke gelukkig wel bleef hangen

Aansluitend heeft Willem nog een video gemaakt deze is te zien via de volgende link:

https://www.facebook.com/willem.stolk.5/posts/1127918473952870