Vangstverslagen
       Pagina 2 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
10 Oktober 2016
Pennen blijft prachtig!
23 Oktober 2016
Doodaas onder de dobber
7 November 2016
Op stap met Willem Stolk
11 November 2016
Ochtendje dropshotten
<< Terug
28 April 2017
Weekendje karperen 
in Ammerstol
29 November 2016
Mooie verrassing!
12 December 2016
Lossen en vangen
15 Maart 2017
Karper in de oppervlakte
14 Juni 2017
Heerlijke openingsdag
4 Juli 2017
Ingekorte vistrip
18 Juli 2017
Succesvol op een 
stilstaande rivier
12 Augustus 2017
Trollen was top!
9 September 2017
Nieuw water verkennen
Pennen blijft prachtig!
Door: John van Harn

De afgelopen paar maanden ben ik er nog regelmatig met de pen op uit geweest. De charme van een ouderwetse snoekbaarspen in combinatie met mijn oude shakespeare wondercast glashengels is niet snel te evenaren. Het zien weglopen van de pen blijft dan ook een van de mooiste dingen om te zien. Toch ga ik eigenlijk enkel pennen als ik even een paar uurtjes in de avond of ochtend heb. Een aantal keren blanken hoort er ook bij maar de goede keren maken dit weer goed. Pennen doen we ook zeker niet voor aantallen maar vooral voor de beleving ervan.

Ook een paar baarzen waarvan de grootste 43 cm werden er gevangen. En natuurlijk kon de snoek niet ontbreken. Deze weliswaar vaak in minder groot formaat maar op de oude glashengels heb je er nog steeds een prachtige sport aan.

Ik heb zowel op de kleine kanalen gevist als op de rivier vanuit de boot. Ons thuiswater stond nagenoeg stil. Om te snoekbaarzen is dit eigenlijk helemaal niet positief maar om fatsoenlijk te kunnen pennen is het perfect. Met harde stroming is het pennen gewoonweg niet te doen op de rivier.

Inmiddels is het weer oktober en zal het pennen wel weer even gebeurd zijn. De snoekbaars pennen zullen verruild worden voor de grotere snoekdobbers en met grotere aasvissen zullen we vast nog wel een aantal keren op zoek gaan naar de snoeken in de havens. Ook komt er weer een mooie tijd aan voor het verticalen op de rivier. Kortom, we hoeven ons voorlopig echt niet te vervelen.

Dit jaar zowel snoek, baars en snoekbaars op de pen kunnen vangen waarvan de grootste snoekbaars 82 cm. Deze aanbeet was erg rustig en na het heen en weer hobbelen van de pen verdween hij langzaam de diepte in. Na het aanslaan stond de glashengel echt hoepeltje krom! Wat een geweldige visserij. Aangezien ik met pennen meestal alleen ben is het maken van foto’s wel lastig. Met de zelfontspanner probeer ik er nog maar iets van te maken. Misschien tijd om hier eens een goed statief voor te gaan maken.