Vangstverslagen
       Pagina 3 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
21 December 2015
Verticalen in december
2 Januari 2016
Opnieuw een heerlijke 
decemberdag
12 Januari 2016
Startdag van 2016
<< Terug
13 Juni 2016
Zeelt en karper in de 
gesloten tijd
18 Juni 2016
Seizoens opening 2016
16 Maart 2016
Veel lossers, 
maar toch vis
30 Maart 2016
Verticalen met gezelschap
26 November 2015
Roofvis in het najaar
29 Juni 2016
Geslaagde vistrip!
14 Juli 2016
Gericht op meerval
21 Augustus 2016
Opnieuw meerval 
op de rivier
21 September 2016
Zoektocht op de rivier
2 Oktober 2016
Trollen op snoek
Trollen op snoek
Door: John van Harn

Onlangs zijn we weer een dagje het grote water op geweest om te gaan trollen op snoek. Iets wat we dit jaar eigenlijk nog niet gedaan hadden. Aangezien we wel van wat afwisseling houden in het vissen, werd het hier weer hoog tijd voor. Martin kwam in de ochtend richting mijn huis. Hiervandaan vertrokken we met de boot richting het grote water. Vorig jaar hadden we op dit water 11 aanbeten waarvan er extreem veel lostte vlak bij de boot. Uiteindelijk kwam de teller toen uit op 5 vissen.

We besloten om richting de plantenbedden te gaan en deze te bestoken met spinners en ander kunstaas wat we vrij ondiep konden aanbieden. De spinners werden nagenoeg door de planten heen gevist. Meestal is dit vrij effectief maar nu wilden ze niet echt niet bijten terwijl we toch behoorlijk wat meters door de planten heen gevist hebben.
 

Toen de boot getrailerd was, werden er een paar stukken kunstaas overboord gegooid welke het zouden moeten gaan doen vandaag. Al vrij snel kwam de eerste aanbeet. Dat leek een mooie start. De aanbeten doen we gewoon om en om. We gunnen elkaar de vis en met deze visserij is toch vaak een beetje een lot uit de loterij. De ene dag lijkt een bepaald kunstaas helemaal favoriet en de andere dag geld dat weer voor een ander stuk kunstaas. Afijn, de eerste vis was voor Martin. Een mooie snoek werd onthaakt en kon uiteindelijk het ruime sop weer kiezen.

We besloten om weer terug te trollen in de richting waar we meestal de meeste aanbeten krijgen. Ook nu bleek dit weer zo te zijn want eenmaal aangekomen in die zone klapte een van de stokken mooi krom. Ditmaal een iets forsere strijd en Martin stond zichtbaar te genieten van de dril. Na de vis geschept en gemeten te hebben bleek deze 95 cm te halen. Mooi maatje weer. De meters vangen we regelmatig in de winter in de havens maar de keren op het grote water zelf zijn ze blijkbaar toch wat moeilijker te vangen.

Ondertussen waren er ook een aantal andere boten aan het werpen bij de planten, maar ook zij kregen maar mondjesmaat een aanbeet. Wij hielden het toch gewoon bij het trollen. Wij vinden dit gewoon een heerlijke visserij en verkiezen dit boven het smijten met grote stukken kunstaas. Iets wat bij de meeste andersom is. Ondertussen werd er een blik cocktail worstjes warm gemaakt en zaten we toch te genieten van een warme hap. Dat doet het altijd erg goed op de boot!

In het verloop van de middag wisten we nog weer een aanbeet te krijgen en mochten we onze vierde vis nog verwelkomen.  Een eindje verderop bleek het ook niet echt wild  te zijn en eigenlijk vonden we het ook wel weer prima zo.
 

Gelijk een goede reden om even een bakkie op te nemen en we genoten van een welverdiende bak koffie. Vrij kort hierna volgde weer een aanbeet en kon ook ik mijn eerste vis verwelkomen. Het leek lekker te gaan lopen zo. Er werd weer verder gevist maar zo goed als het begon, zo taai ging het verder. Er werden vele meters getrold maar de aanbeet liet erg lang op zich wachten.
 

Eenmaal aan de helling stonden er meerdere boten. Na een praatje bleken ook deze vissers met 4 vissen , een met 3 vissen en een met 5 vissen van het water af te komen. Kortom, veel meer zat er vandaag blijkbaar ook niet in.

We hebben weer gezellig bij gekletst en heerlijk gevist. Minder dan de helft van de aanbeten dan vorig jaar, maar weliswaar is wel elke vis aan boord gekomen en vandaag dus gelukkig geen lossers.