Vangstverslagen
       Pagina 3 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
21 December 2015
Verticalen in december
2 Januari 2016
Opnieuw een heerlijke 
decemberdag
12 Januari 2016
Startdag van 2016
<< Terug
13 Juni 2016
Zeelt en karper in de 
gesloten tijd
18 Juni 2016
Seizoens opening 2016
16 Maart 2016
Veel lossers, 
maar toch vis
30 Maart 2016
Verticalen met gezelschap
26 November 2015
Roofvis in het najaar
29 Juni 2016
Geslaagde vistrip!
14 Juli 2016
Gericht op meerval
21 Augustus 2016
Opnieuw meerval 
op de rivier
21 September 2016
Zoektocht op de rivier
2 Oktober 2016
Trollen op snoek
Opnieuw meerval op de rivier
Door: John van Harn

Het meerval vissen bevalt ons momenteel goed en we zijn er tot nu toe al diverse keren op uit geweest. Goede dagen werden afgewisseld met keiharde blanks! Meervallen blijft een geduldige sport. We hebben op 3 verschillende rivieren gevist en vele soorten stekken uitgeprobeerd. Toch weer een aantal leuke meervallen weten te vangen. Ook heeft Martin als bijvangst zijn grootste brasem weten te vangen op een clonk teaser. Die hadden we zeker niet verwacht! Kees wist als bijvangst nog een mooie snoek te vangen en deze was ook meer dan welkom.

Nadat er verder werd gevist wist ik nog een tweetal aanbeten te missen. Het nadeel als je zelf aan het clonken en aan het varen ben, is toch wel dat je de hengel in de steun moet zetten. Anders kom je toch echt handen tekort. Inmiddels is al wel duidelijk dat dit wel vis kost omdat er eigenlijk iets te laat word aangeslagen. Met de handhengel ben je dus zeker in het voordeel en heb je minder missers. Maar ach, uiteindelijk gaat het erom dat er vis in de boot komt en op welke hengel dat is, is voor mij niet heel erg belangrijk. Als we elkaar vis gunnen, kunnen we er ook gezamelijk van genieten en daar gaat het uiteindelijk toch om!

Het was wel even een gedoe om een goede foto te maken maar uiteindelijk is het toch gelukt. De vis werd nog gemeten en bleek een lengte te hebben van 165cm. Even later werd de vis weer teruggezet en compleet vermoeide Gert bleef achter. Niet alleen van de dril maar ook van het beuren van de zware vis voor een de foto en het terugzetten van de vis. Hij zat te puffen of hij net een hardloopwedstrijd had gehad!

Na het terugzetten hebben we beiden nog een goed kwartier na zitten genieten in een geankerde boot met een heerlijk bakje koffie. Wat een geslaagde avond zeg!

Terwijl ik Gert vertelde dat de vis prachtig omhoog kwam volgde bij hem een keiharde dreun gevolgd door een hoop geweld. Dit maakte duidelijk dat het om een serieuze vis ging. Een prachtige dril volgde waarbij Gert alles uit de kast haalde om deze vis moe te krijgen. De Madcat hengel boog hoepeltje krom en de beuken waren fors. Echt gaaf!! Hier doen we het voor. Ondertussen probeerde ik de boot van de kant te houden en te zorgen dat Gert de vis kon drillen. Na een poos kwam de vis voor het eerst bij de boot. De blik van Gert was er een uit duizenden. Wat een mega vis! Ik had inmiddels de handschoenen aan gedaan en pakte de meerval aan de onderkaak. Het was nog een hele ondeneming om de vis de boot in te trekken. Wat een gewicht! Gelukkig hielp Gert een handje en hadden we de vis in de boot.
 

Een vangst willen we zeker niet onthouden, ondanks dat het inmiddels toch weer ruim een maand geleden is. Op een mooie zomeravond ging ik samen met Gert de rivier op. We hadden een mooi stuk rivier in gedachten die het zou moeten gaan doen deze avond. Het was een poosje zoeken naar de vis, maar op een gegeven moment stuitten we toch op een mooi signaal wat erg op meerval leek. Na een aantal driften wist ik de vis omhoog te clonken. Hij stijgen was duidelijk op de fishfinder te zien.