Vangstverslagen
       Pagina 3 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
21 December 2015
Verticalen in december
2 Januari 2016
Opnieuw een heerlijke 
decemberdag
12 Januari 2016
Startdag van 2016
<< Terug
13 Juni 2016
Zeelt en karper in de 
gesloten tijd
18 Juni 2016
Seizoens opening 2016
16 Maart 2016
Veel lossers, 
maar toch vis
30 Maart 2016
Verticalen met gezelschap
26 November 2015
Roofvis in het najaar
29 Juni 2016
Geslaagde vistrip!
14 Juli 2016
Gericht op meerval
21 Augustus 2016
Opnieuw meerval 
op de rivier
21 September 2016
Zoektocht op de rivier
2 Oktober 2016
Trollen op snoek
Gericht op meerval
Door: John van Harn

Het is inmiddels weer een aantal dagen na onze vistrip. Ik geniet nog van de succesvolle vangsten en dan met name nog op de meerval. Samen met Henry wisten we er 6 te vangen. Ik was eigenlijk benieuwd of dit nu toeval geweest is of dat het vaker zou lukken. Kort samen gevat, ik kon niet wachten om het zsm. weer eens te proberen. Ik had Gert beloofd dat we nog eens samen zouden gaan Meervallen en ook zijn vaste vismaat Kees had hier wel zin in. We gingen in de ochtend richting het water. Enkel hadden we meerval hengels meegenomen om zo niet in de verleiding te komen om bij evt. slechte vangsten weer over te schakelen op het toch wel geliefde snoekbaarzen.

Er werd nog wat gevaren en diverse stekken uitgevist, maar het was even gedaan met de aanbeten. Dit tot een uurtje voor we vertrokken. Opeens weer een mooie aanbeet op de hengel van Gert die zeer tevreden stond te kijken met de kromme hengel in de hand. Eindelijk kan zijn paar jaar geleden aangeschafte meerval hengel z’n werk doen. De vis werd netjes de boot in getild en snel maakten we weer een paar foto’s.

Na een poosje clonken was het ook mijn hengel die na een korte aanbeet als eerste krom stond in de steun. Snel aanslaan en de eerste Meerval was weer gehaakt. De dril werd ingezet en zo kon er na een poosje een meerval van 113 cm geland worden. Erg gaaf weer! Toch hoopte ik eigenlijk dat het de hengel van Kees of Gert zou zijn waar ze op bijten. Zou toch gaaf zijn als je iemand meeneem dat ze ook met een leuke vangst uit de boot stappen.

Al vrij vlot nadat we verder gingen vissen, mistte kees een aanbeet. Toch een keer een subtiel tikje. Het duurde weer even maar vervolgens greep de vis wel het aas en zo stond ook hij even later met een meerval in de boot. Weliswaar geen mega formaat maar dat mocht de pret niet drukken. De vis werd teruggezet en er werden nog aantal stekken afgevist. Helaas konden we geen vis meer verleiden en moesten we vanwege het aankomende omweer snel terug richting de helling. Al met al een paar uurtjes heerlijk gevist en we mogen wat vangsten betreft zeker weer niet klagen.

 

Na het traileren werd er even een stukje gevaren naar het eerste gedeelte waar we het gaan proberen. De hengels werden klaargemaakt en ook Kees en Gert waren al vlot aan het vissen. Voor mij werd het vandaag even uitproberen om in mn eentje te varen, te clonken met het kwakhout en vissen tegelijk. Het leek me een hele opgave maar moet zeggen dat het me naar mijn idee aardig goed af ging.

De volgende aanbeet kwam toch weer op mijn hengel. Ditmaal een iets kleinere vis maar weer erg leuk. Wat een aanbeten geven die meervallen toch! Ik had me laten vertellen dat de aanbeten erg subtiel en zachtjes waren, maar hier kunnen we zelf weinig van merken!