Vangstverslagen
       Pagina 3 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
21 December 2015
Verticalen in december
2 Januari 2016
Opnieuw een heerlijke 
decemberdag
12 Januari 2016
Startdag van 2016
<< Terug
13 Juni 2016
Zeelt en karper in de 
gesloten tijd
18 Juni 2016
Seizoens opening 2016
16 Maart 2016
Veel lossers, 
maar toch vis
30 Maart 2016
Verticalen met gezelschap
26 November 2015
Roofvis in het najaar
29 Juni 2016
Geslaagde vistrip!
14 Juli 2016
Gericht op meerval
21 Augustus 2016
Opnieuw meerval 
op de rivier
21 September 2016
Zoektocht op de rivier
2 Oktober 2016
Trollen op snoek
Startdag van 2016
Door: John van Harn

Er word snel verder gevist en al vrij vlot weer een aanbeet, maar deze werd gemist. Verder uitpeuteren leverde helaas geen vis meer op, dus werd er verkast. Na de vlotte start werd het nu even wat moeizaam, maar een poosje later mochten we toch weer een vis verwelkomen. Ook deze snoekbaars had zich gelukkig vergist in ons kunstaas.

Inmiddels hadden we ook wel zin in een bak koffie. Hiervoor werd maar even een rustig plekje opgezocht want stil blijven liggen met deze stroming en wind was toch een fikse opgave. Even een bakkie en een koek. Onder het gezellige gebabbel door werden er gelijk nieuwe plannen bedacht.

Toen we weer op de klok keken zagen we dat de tjjd voorbij vloog en aangezien we ook niet te laat wilde traileren, werd er snel verder gevist. Een aantal ochtend stekken werden opnieuw uitgevist. Ik had inmiddels gewisseld naar een shad welke vroeger een van mijn favorieten was. Deze mann´s shad ligt al vele dagen werkeloos in de koffer en ik besloot hem maar weer eens een kans te geven. Al vrij snel klapte de eerste vis er al op.

 

2016 Is weer van start. De temperatuur blijft nog steeds zacht voor deze tijd en dus zetten we onze verticaal sessies gewoon lekker door. Het blijft heerlijk om op de rivier te zijn. Ook Martin had dezelfde gedachten en zo werd er ditmaal wederom gekozen om de rivier op te gaan.


De eerste stek was het even wennen. De stroming was iets toegenomen en ondanks dat we het de laatste keer af konden met loodkoppen van 21 gram, moesten we nu toch overschakelen naar 28 gram. Geen punt, want goed bodemcontact levert nou eenmaal meer vis op. De voordelen van een lichtere loodkop zijn naar mijn menig daarentegen van veel kleiner belang

Opnieuw een snoekbaars en ook een van de volgende driften was het weer raak. De shad lijkt weer terug van weggeweest! Martin had ook gewisseld naar een shad die het goed zou moeten doen, maar had helaas minder geluk.

De tijd was al bijna weer voorbij en onderweg naar de helling werd er nog wat gevist. Helaas, maar voor vandaag bleef het hierbij. Al met al weer 6 vissen gevangen en een leuke dag gehad!

Inmiddels waren we, vanaf de koffie gerekend, toch weer 2 uurtjes verder. Het werd hoog tijd voor een lekkere lunch. De shoarma welke martin had mee genomen werd op het vuur gezet en zo zaten we na een poosje heerlijk te genieten van een warme hap op de boot.

De opvolgende stekken waren ook niet wild maar eenmaal aangekomen bij een damwand, volgde er een forse dreun. Duidelijk een aanbeet van een snoek, welke op zo’n lichte verticaalstok prachtig doorkomt. De snoek zat netjes gehaakt aan de toch vrij kleine dreg van de stinger. Onthaken was een makkie en nadat de snoek weer op adem was, zocht ze weer de diepte op.

Nadat de loodkoppen gewisseld werden kreeg ik al vrij snel een aanbeet en sloeg aan. De eerste snoekbaars was al gehaakt. Toen ik riep dat ik beet had, kreeg ik als antwoord: ik ook! En zo hadden we op de eerste stek gelijk al een double hook-up zoals ze dat dan noemen. Erg leuk. Mijn vis mocht vrij snel weer verder zwemmen, maar de vis van Martin was zeker wel een foto waard. Een mooi maatje om te vangen.