Vangstverslagen
       Pagina 3 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
21 December 2015
Verticalen in december
2 Januari 2016
Opnieuw een heerlijke 
decemberdag
12 Januari 2016
Startdag van 2016
<< Terug
13 Juni 2016
Zeelt en karper in de 
gesloten tijd
18 Juni 2016
Seizoens opening 2016
16 Maart 2016
Veel lossers, 
maar toch vis
30 Maart 2016
Verticalen met gezelschap
26 November 2015
Roofvis in het najaar
29 Juni 2016
Geslaagde vistrip!
14 Juli 2016
Gericht op meerval
21 Augustus 2016
Opnieuw meerval 
op de rivier
21 September 2016
Zoektocht op de rivier
2 Oktober 2016
Trollen op snoek
Opnieuw een heerlijke decemberdag
Door: John van Harn

Tegen onze verwachting in waren we de enige vandaag. Misschien lag het aan de drukke kerstdagen of de harde wind, maar de rest koos er toch voor om thuis te blijven. Toch is het heerlijk om het rijk alleen te hebben. Zo zijn alle stekken vrij en kunnen we heerlijk onze vrije gang gaan zonder rekening te moeten houden met anderen.

 

De eerste stek bleven we visloos, maar op de tweede stek wisten we op het talud toch weer de eerste snoekbaars aan boord te krijgen. Mooi begin want het is altijd lekker om even van de nul af te zijn.

 

Er werden vervolgens weer wat stekken aangedaan welke we in de ochtend ook al hadden gehad. In de ochtend hadden we hier geen succes, maar in de middag kwam hier toch nog een leuke baars vanaf. Ditmaal weer voor Kees.

Vervolgens een stek verder wist ik bij het zakken van de shad gelijk een aanbeet uit te lokken. Wederom een snoekbaars. Heerlijk weer! En nummer 7 van de dag, maakte de dag aardig compleet.

 

Vorige week hadden we een heerlijke dag op de rivier. Reden te meer om het nog eens over te doen. Ditmaal waren het Kees en Gert die aan boord stapte zodat zij na lange tijd hun verticaalhengels weer eens onder het stof vandaan konden halen.

Er werd snel verder gevist. Deze stek leverde niets meer op en er werd verder gezocht. Een eindje verderop zaten we ineens verstrikt in 2 vislijnen. Deze waren afkomstig van 2 hengels welke los op een boot lagen, compleet en beaasd met aasvissen. Niemand was er te zien. Erg schandalig dit. Het is gewoon stropen en de vis mag vervolgens een poos met een geslikte aasvis met haak rondzwemmen. Niet te begrijpen dat mensen dat op die manier doen.

Een aantal stekken verder wisten ik op een vrij vlak stuk toch een leuke snoek te haken. Prachtige aanbeten zijn het. Een snoek op een verticaal hengel is een veel grotere beleving dan op een doodaas hengel. Ondank de voor snoek geringe afmetingen, gewoon een heerlijke sport!

 

Na nog een gemiste aanbeet op de laatste stek werd de boot weer getrailerd. De enige boot welke later toch nog gekomen was moest de dag helaas zonder vis afsluiten. Dan hebben wij het toch maar weer getroffen vandaag!  Eenmaal bij Gert zijn huis aangekomen werd de dag nog afgesloten met een bak koffie en een plak cake. Het was weer een heerlijke dag. Een hoop lol gehad en ondertussen ook nog eens lekker gevist. Wat wil je nou nog meer??

In de ochtend stond Kees op de stoep. Snel de spullen overladen en op naar Gert. Eenmaal bij Gert aangekomen keek hij nog wat slaperig, maar hij was gelukkig wakker genoeg om eerst een bak koffie voor ons in te schenken. Na een lekker bakje koffie en wat gebabbel vertrokken we richting de rivier.

 

Eenmaal terug op de stek waar we vanmorgen begonnen waren, wist Kees al vrij vlot een hele mooie snoekbaars te haken. Dolgelukkig werd de vis binnengehaald. Want ook voor Kees was het verticalen al weer een poos geleden en de beleving ervan blijft toch iets speciaals. Ook deze vis was een foto waard en werd vervolgens weer netjes teruggezet. Zoals Gert de hele dag al zei: “Kees vangt later op de dag toch altijd weer de grootste vis”. Ik moest hard lachen want wonderbaarlijk had hij toch maar weer gelijk!

Er werd weer een stukje gevaren met ditmaal Kees achter het stuur. Hij deed al slalommend hard zijn best om onze koffie uit de bekers te laten klotsen. We gingen toch de andere kant maar weer op en na een aantal nieuwe stekken te hebben geprobeerd, wisten we een mooi gat te vinden langs een lang vlak stuk. Na een aantal keren vast te zitten wisten we hier uiteindelijk toch nog een baars te strikken.

Even het hoekje om en ineens stond Gert met een kromme hengel. Het was voor hem een poos geleden dat hij vis had gevangen met verticalen. Met een grote glimlach op zijn gezicht werd de vis gedrild en binnen de boot gehaald. Wederom een snoek. En dat op de shad, die Gert eigenlijk toch wel aan de grote kant vond. Na een korte fotosessie mocht de vis weer verder zwemmen.