Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek
Ouderwets met de pen
Door: John van Harn

Er werden even snel 2 hengels, een koffertje met de hoogst nodige dingen, een klapstoel en 4 aasvisjes gepakt. De auto werd gestart en voor ik het wist zat ik al te vissen op een watertje bij ons in de buurt.
 

Een minuut of 10 later werd de boel weer opgeruimd en ik kon weer terug kijken op een geslaagde sessie pennen!

Het eerste uur was het rustig maar daarna begon de 6 grams dobber wat op en neer te hobbelen. Duidelijk het begin van een prachtige aanbeet. De spanning steeg en opeens zag ik de dobber langzaam weg lopen. Heerlijk weer, dat pennen op snoekbaars.
 

Ik had een poos terug een mooi stekje gezien en wilde het daar eens graag proberen. De eerste hengel werd op z'n plaats gelegd met een klein voorntje op de enkele haak. De tweede hengel moest nog klaargemaakt worden. Ik wilde gelijk proberen om, ondanks de stroming, met een 4 grams dobber te vissen i.p.v. een 6 grams. Hoe lichter hoe beter. Maar helaas was de stroming net iets te veel waardoor de dobber langzaam onder getrokken werd. Net onder de top leggen was ook een oplossing. De lijn met open spoel, geborgd met een paar sprietjes onkruid, werkte prima. Mits je erg kortbij vist natuurlijk.

Het was zondagmiddag. Deze dag zou het erg slecht weer worden maar toch schijnt momenteel de zon nog. Aangezien ik de komende paar uur geen afspraken had, besloot ik er eens even op uit te gaan om te pennen op snoekbaars.
 

Ik wachtte even en toen werd er aangeslagen. De ouderwetse glashengel, voorzien van een ouderwetse shakespeare sigma molen, stond krom tot aan het handvat. Het was duidelijk een grotere vis want hij gaf aardig tegengas.
 

Na een prachtige dril kon de vis dan eindelijk worden geschept. Een hardloper kwam voorbij en zag dit alles eens aan. Hij draaide vrij snel om, om toch eens te komen kijken. Nadat de vis geschept was wilde de vriendelijke man ook wel even een paar foto’s maken. Helemaal super! Na de foto’s werd de vis gemeten en de vis was 82 cm lang. Ik was als een kind zo blij en de vis werd weer netjes terug gezet zoals het hoort.

Hierna werd er weer verder gevist hopend op nog een aanbeet. Ik had maar ongeveer 2,5 uur de tijd om te vissen dus de kans was natuurlijk niet heel groot.

Ondanks dat, ging toch een kwartier voordat ik op wilde gaan ruimen de andere dobber onder. Deze lag vrij dicht onder de top dus ik gaf direct wat lijn bij. Na een seconde of 5 a 10 laten lopen sloeg ik aan. Ik voelde het direct al aan het gekronkel. Het was een paling. Ook leuk!
De vis gaf zeker een fikse dril en was niet makkelijk de planten uit te krijgen. Toch lukte het uiteindelijk en kon de vis worden geschept. Na het onthaken, wat vaak niet meevalt bij een paling, werd deze even gemeten. 81 cm lang. Weer een leuke vis. Ik ging voor de grote snoekbaarzen maar deze was ook erg welkom.