Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek
Genieten op de rivier
Door: John van Harn

We begonnen rond een uur of 2 met trollen langs een van de vertrouwde kantjes. Echter leverde dit niets op en gingen we een plantenbed uitwerpen en proberen om een klein haventje uit te vissen. Zowel werpend als verticalend bij de ingang mocht ook dit niets opleveren. Het is duidelijk niet zo wild dan de laatste keer dat ik hier met Henry was.

Even later zat de dag er al weer op en gingen we traileren. Wat vangsten betreft begon de dag erg matig, maar wat later op de dag, en dan met name de avond,  maakte het weer goed. Ook de roofblei was erg verassend maar de grote baars voor Peter mochten we helaas niet verwelkomen. Anderzijds hebben we weer een goede reden om het nog eens over te doen.

Wat verderop kwamen we aan bij een interessant kribvak en hier werd even wat geworpen. Na een flink aantal worpen was het Peter die een snoek haakte op een spinnerbait maar deze lostte helaas vlak voor de boot. Ik was wat aan het werpen met een plugje. De plug zat na het werpen even met de dreg om de lijn en sleepte wat richting de boot. Na een aantal tikken met de top zat de plug weer goed en dook de diepte in. Vrijwel direct werd deze gegrepen door een baars en deze mocht even de binnenkant van de boot komen bekijken.
 

Dan maar naar één van de bewezen verticaal stekken varen. Deze stek werd uitgevist maar zelfs hier geen enkele aanbeet. Het leek wel uitgestorven. Toch maar weer even een stukje trollen en eindelijk kwam dan de eerste aanbeet. Weliswaar een wat kleiner snoekbaarsje, maar zeker meer dan welkom!

Al een poosje geleden hadden Peter en ik afgesproken om de rivier op te gaan. Hij wilde graag eens een grote baars vangen en dat gingen we dan ook proberen. Echter is alle andere vis ook welkom en het genieten van het varen en alles op en om de rivier is al prachtig op zich.
 

Vervolgens toch weer even een stukje verticalen maar deze techniek was vandaag duidelijk niet de sleutel tot succes.

Vervolgens werd er weer even getrold en kwam er weer een aanbeet bij Peter. Ditmaal weer een snoekbaars. Erg leuk maar de grote baars waar hij naar op zoek was laat nog steeds op zich wachten.

Tijdens het laatste stuk trollen kreeg ik weer een mooie aanbeet en ditmaal was het wel een prachtige baars van 44 cm. Erg oud ogend en dat is vaak erg mooi bij een baars. Ondanks dat ik hem Peter eigenlijk meer gegund had, was ik er zeker wel blij mee. Het blijven gewoon prachtige vissen.
 

We hadden afgesproken om niet, zoals meestal, in de ochtend te gaan, maar om de middag en avond te pakken. Peter zou zorgen voor het eten en zoals ik bij hem gewend ben is dat dan ook dik voor elkaar.
 

 

Na de maaltijd werd er weer getrold en ineens kwam er een aanbeet voor Peter. Een leuke snoekbaars kwam even aan boord kijken. Snel even wat foto’s maken en hopelijk op naar de volgende. Hetzelfde kantje werd opnieuw gepakt en ook nu weer een aanbeet voor Peter. Ditmaal een hele mooie want vlakbij de bodem werd er een roofblei gehaakt. Erg mooi want een roofblei hadden we al een poosje niet meer gevangen. Dat deze sterk zijn werd ook wel bewezen. De lichte spinhengel stond krom tot aan het handvat!
 

Inmiddels begonnen we aardig honger te krijgen. Hiervoor zochten we een mooi strandje om even te zitten en te genieten van de rust om ons heen. Ik had gezorgd voor een gaspitje met pan en Peter had Pannenkoeken geregeld, waarvan een aantal met spek en ook suiker en stroop waren geregeld. De pan werd opgestookt en zo zaten we heerlijk te eten op het strandje. De pannenkoeken smaakten prima. Dik voor elkaar dus!