Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek
Perfecte seizoensopening
Door: John van Harn

Als eerste werd er gekozen om een ondiepe plaat uit werpen aangezien de snoekbaars in de ochtend vaak nog ondiep te vinden is. Na een aantal worpen knalde binnen korte tijd een leuke snoekbaars op de shad. Prachtige aanbeet zo kort bij de boot. Even onthaken en een foto en de vis mag weer terug waar hij of zij vandaan komt.
 

Na weer een kort visloos stukje werd er teruggevaren naar het succesvolle talud die vanmorgen vis opleverde. Het kunstaas werd weer in de juiste baan gebracht en binnen 50 meter hing ook hier de eerste baars er weer aan. Er werd weer opnieuw gestart. Ditmaal een klein stukje verderop een aanbeet op de handhengel waar ik maar een meter of 6 lijn uit had staan. Hierdoor kwam de aanbeet erg gaaf door en ook het formaat was mooi. 49cm en prachtig gekleurd! Een prachtige vis om de dag mee af te sluiten. Er werd nog wel een laatste poging gedaan, maar na 2 keer met de kunstaasredder het kunstaas van de bodem losgepeuterd te hebben vonden we het wel welletjes.

Na dit verder toch wel succesvolle stukje trollen werd er een interessante stek opgezocht om te verticalen. Ook hier ging het weer erg goed. De eerste drift werd er geconcentreerd het talud uitgevist en dit werd al vrij snel beloond met een mooie snoekbaars. Heerlijk, ook dit lukt vandaag!

Even verder werpen leverde niets meer op er werd over geschakeld op trollen. Na een klein stukje kwamen op een stuk met behoorlijk wat waterplanten. Voor ons was de stek te mooi om links te laten liggen dus werd hier nog even geworpen. Henry kon mooi z’n nieuwe popper uit testen terwijl ik al vrij snel overschakelde op een Spro ASP spinner. Een kunstaasje wat al menig vis in de boot had gebracht. Een aantal worpen verder knalde er een mooie forse baars op. Ook op deze stek bleef het bij 1 vis en gingen we weer verder trollen.
 

Eindelijk is het weer zover. Het roofvis seizoen is weer geopend. Ik had met Henry afgesproken om samen naar ons thuiswater te gaan. Na ons gezamenlijke biertje de avond ervoor (en een wijntje voor de vrouwen) konden we even kort slapen, maar om half 7 in de ochtend stond Henry weer voor de deur.

Ik had een kantje in gedachte wat ik graag uit wilde trollen. De hengels werden zo geplaatst dat we over het gehele talud dicht bij de bodem zouden vissen. Uiteraard pastte we hier ons kunstaas op aan en zo konden we deze strook mooi uit vissen.  

We hadden nog best wel even door willen vissen maar Henry had nog een verjaardag waardoor we wel om uiterlijk half 3 in de middag moesten traileren. Wie weet wat deze dag dan nog meer opgeleverd had! Ondanks dat, sloten we de dag toch af met 11 mooie vissen.

Bij de volgende drift wist Henry op zijn kreeftmodel shad een mooie forse baars te haken. Deze stond in de ochtend al op zn verlanglijstje. Eentje die ondanks zijn mooie lengte van 46 cm ook nog eens prachtig getekend was. Deze vis gaat al een paar jaartjes mee en werd natuurlijk ook weer netjes terug gezet! Er werd nog even door geverticaald maar ook op deze stek werd het weer vrij rustig.
 

De 2 volgende stekken leverde geen vis op en we besloten het maar weer op de meest succesvolle formule van de dag te gokken. Het trollen met relatief klein kunstaas. Na een paar honderd meter was het wederom de hengel van Henry die weer krom stond en zo werd er weer een baars verwelkomd.
 

We vertrokken richting de dichtstbijzijnde trailerhelling zodat we onze vistijd zo goed mogelijk konden benutten. Het traileren was vlot gebeurd en we vertrokken richting onze eerste stek. Heerlijk weer om met de boot op de rivier te zijn. De rust en natuur om je heen doen je altijd weer goed.

 

Helaas werd er ook nog een vis gelost na een dril van ongeveer een halve minuut. De vis gaf af en toe een paar logge stoten maar kwam amper onze kant op. De hoop op een grote snoek of snoekbaars was groot maar helaas mocht het niet zo wezen. Helaas hoort dat er nou eenmaal ook bij.
 

Om een lang verhaal kort te maken, dit ging helemaal super! In niet al te lange tijd wistte we hier een paar leuke vissen te haken waaronder 2 grote baarzen, 2 snoekbaarzen en een winde.