Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek

Elk jaar gaan Peter en ik een dagje doodazen vanuit de boot. Meestal gaan we wat eerder in het seizoen, maar dit jaar was het telkens wat. Uiteindelijk wisten we toch een datum te vinden dat we allebei konden.

 

Al vroeg in de ochtend werd de boot achter de auto gehangen en zo vertrokken we richting de haven. Peter had gezorgd voor goede en voldoende aasvissen dus daar kon het zeker niet aan liggen. In de haven werd het snel traileren en we vertrokken vlot richting onze eerste stek. Het vastleggen van de boot werd ons door de windkracht 5 niet makkelijk gemaakt. Toch kregen we alles netjes op de plek. En zeker zo belangrijk, met de kajuit tegen de wind in zodat we lekker uit de wind konden zitten.

Fanatiek als dat Peter is lagen zijn aasvissen als eerste in het water. Kort daarna volgden de mijne en werd het wachten tot de eerste aanbeet. Het was de eerste keer doodazen vanuit de Beekman boot, dus dat was even wennen. Alles moest tenslotte nog een vast plekje krijgen. In het begin was het wat rommelig maar verder op de dag kwam dit allemaal goed.

De eerste aanbeet liet wel lang op zich wachten. Althans, voor doodaas begrippen dan. Het water was wel erg troebel en dat is zeker niet in het voordeel. Uiteindelijk was het mijn dobber die de diepte opzocht. Een mooie snoek mocht even bij ons in de boot komen kijken. Onthaken ging prima en na de foto werd de vis weer netjes terug gezet.

Enigzins tegen onze verwachting in, leverde het begin van de ochtend niets meer op en werd er verkast. Ook deze stek leverde ons niets op. Dit, ondanks dat we dicht bij de witvis zaten. Het beeld van de fishfinder liep hier aardig vol.

De laatste stek leverde ons helaas niets meer op. Het vissen was deze dag door de harde wind ook niet makkelijk. Net voordat we bij de helling kwamen hield ineens de motor ermee op. De zekering knalt er ook na het vervangen direct weer uit. Heb ik weer. Het hele jaar loopt en start hij altijd prefect en nu dit. Het traileren lukte gelukkig nog wel ondanks dat de trim zonder stroom ook niet meer werkte. De volgende dag even aan het zoeken gegaan en het blijkt een defecte spanningsregelaar te zijn. Het onderdeel is direct besteld en hopelijk kunnen we snel weer het water op.

Weer een stek verderop hadden we meer succes. Al vrij snel verdween mijn dobber weer de diepte in. Er werd aangeslagen en ook deze vis was gehaakt. Uiteindelijk werd ze geschept zodat ook deze vis even voor de camera mocht.

Toen werd het tijd voor de lunch. Perfect verzorgd door peter! Met bolletjes en bijna een kilo shoarma met knoflooksaus wisten we wel raad. De shoarma in de koekenpan en het gaspitje deed de rest. Het leek wel kamperen. Na de lunch zaten we overvol en konden we heerlijk uitbuiken op de boot.  

Ondertussen ging de enige dobber die peter er nog in had liggen ook onder. De volgende snoek was een feit. Aangezien Peter veel vaker gaat doodazen vond hij een foto van een snoek onder de meter niet nodig en werd de snoek vrij snel weer terug gezet. Net voordat we vertrokken wist ik nog een laatste snoek te vangen. Ik ben toch nog wel van de foto's dus ook hiervan maar weer een plaatje gemaakt.

Snoeken in de haven
Door: John van Harn