Vangstverslagen
       Pagina 5 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
<< Terug
27 Oktober 2013
Bizarre vangsten!
10 December 2013
Wederom een 
ochtendje snoeken
20 Maart 2014
Zonnige dag op 
de rivier
01 April 2014
Snoekbaars op de pen
4 Juni 2014
Eerste ervaring 
met de Beekman
15 Juli 2014
Verticalen op de rivier
1 September 2014
Nieuw water, 
nieuwe uitdaging
12 September 2014
De Waal op

Het is inmiddels net september en de zomer loopt alweer op z’n eind. Wat vissen betreft is er de laatste tijd telkens gekozen voor verticalen en werpen op de rivier. We zijn ook nog een keer ons thuiswater op geweest en dat leverde nog een aantal aanbeten op waaronder naast de snoekbaars ook een baars van mooi formaat. Blijft toch een prachtige vis, zeker als ze over de 40 cm lang zijn. Tijdens de dril werd er helaas nog een grotere vis gelost maar dat hoort er nou eenmaal ook bij.

 

 

 

 

 

De motor werd gestart en we vaardde langs een mooie opening. Toch maar weer even verticalen en Rob ging verder met dropshotten. Al vrij snel mistte ik een aanbeet en een paar tellen later was het rob die de vangst wel binnen haalde. Klein snoekbaarsje, maar toch leuk. Snel onthaken en direct een nieuwe drift maken. Deze plaats leverde geen aanbeet meer op maar verderop langs de steenstort vonden we een goede stek. Een harde bodem met wat mosselbanken leverde in korte tijd ook nog eens 3 vissen op voor rob.

De tweede keer had ik Rob in de boot en hij had een favoriete krib vanaf de kant. Deze werd afgevist over het talud rond de 5 meter en dat leverde al vrij snel de eerste vis op. Verder uitvissen op de ondiepere stukken leverde helaas niets meer op dus gingen we verkassen. De volgende stek werd even uitgevist maar aangezien het begon te regenen hebben we de regenkap maar omhoog geklapt, en zijn we maar lekker aan de koffie gegaan. Ook gezellig! Toen de regen voorbij was gingen we verderop en vistte we nog even in het kribvak waar we de vorige keer succes hadden. Helaas bleef het deze keer stil.

De eerste keer traileren was wel even wennen in het hard stromende water maar gelukkig kwam dat allemaal goed. We begonnen in de ochtend bij een splitsing met een ander water, langs de stroomafwaartse kant. Helaas leverde dit niets op. We hadden ook nog maar weinig waterkennis dus word het even zoeken. Dan maar een paar kribvakken uitvissen en dit leverde de eerste vis op van de dag. Later in een kribvak aan de overkant wisten we ook nog een snoekbaars te vangen. formaten waren niet erg groot maar welkom zijn ze zeker.

Behalve ons thuiswater hebben we weer een nieuwe uitdaging. De toch vrij ruige rivier de Waal, spreekt mij altijd erg aan en ik wilde ook hier graag met de boot op. Met mijn vorige boot was het gewoonweg te gevaarlijk maar met de Beekman is het geen enkel probleem. Hoge boorden en voldoende vermogen zorgen ervoor dat we ons geen moment onveilig voelen.

Nieuw water, nieuwe uitdaging
Door: John van Harn

Hierna gingen we maar een stukje varen en zoeken naar een mooie stek om te werpen. De eerste stek leverde niets op maar bij de tweede stek was het al snel raak en zo ving Henry ook z'n eerste snoekbaars op de Waal. Even de stek verder uitkammen en weer was het hetzelfde plugje wat gegrepen werd. Het vlot binnenvissen over de bodem deed goed zijn werk. Een mooie snoekbaars mocht even poseren voor de camera. Hierna gingen we weer richting trailerhelling. Onderweg werden er nog even snel een paar kribvakken uitgevist maar deze leverde helaas niets meer op.

 

De goede werpstek van de vorige keer werd ook weer bezocht. Het begon taai maar na ongeveer een half uur werpen wist ik de eerste vis te haken. De vis gaf mooie weerstand en was groter dan de vissen die we al gevangen hadden. Toen de snoekbaars eenmaal bij de boot lag om geschept te worden schudde de vis met de kop en zo lostte de plug. Erg jammer, had hem graag even gemeten maarja.... Weer een poosje later haakte ik weer een snoekbaars. Iets kleiner dan degene welk ik zojuist lostte maar toch een leuk formaatje.

 

Ik mistte een aanbeet op de bijhengel met aasvisje omdat ik te laat reageerde. De tanden waren duidelijk te zien in de aasvis. Ook op de verticaalhengel een korte aanbeet. Maar ook deze mistte ik helaas, ondanks dat ik deze wel direct aansloeg. Hierna maaktte we een eind aan deze dag en gingen met een aantal van 6 vissen weer richting de trailerhelling. Voor een tweede keer op nieuw water waren we hier dik tevreden mee. Ik kan niet wachten op de volgende keer.