Vangstverslagen
       Pagina 5 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
<< Terug
27 Oktober 2013
Bizarre vangsten!
10 December 2013
Wederom een 
ochtendje snoeken
20 Maart 2014
Zonnige dag op 
de rivier
01 April 2014
Snoekbaars op de pen
4 Juni 2014
Eerste ervaring 
met de Beekman
15 Juli 2014
Verticalen op de rivier
1 September 2014
Nieuw water, 
nieuwe uitdaging
12 September 2014
De Waal op
Verticalen op de rivier
Door: John van Harn

Afgelopen zaterdag hadden we nog even een uurtje of 3 de tijd. Niet veel, maar net genoeg om nog even kort de rivier te bezoeken en voor het eerst met de Beekman te gaan verticalen. Rob was ditmaal van de partij en stapte ook voor het eerst aan boord van de Beekman. We begonnen vlakbij de helling op de eerste stek. Het was de eerste keer verticalen met deze boot en ik moest dus eerst even wennen. Eerste conclusie is wel dat de electromotor toch behoorlijk moet werken in de stroming maar dit had ik ook wel enigzins verwacht. Verticalen op de benzinemotor moet misschien ook wel gaan maar dit word even wennen. Stationair draaiend gaat het voor mijn gevoel net te hard maar bij forsere stroming kan dit juist wel weer een voordeel zijn. Dit proberen bewaar ik dan maar voor de volgende keer. Eerst maar even richten op de electromotor.

Na een poosje oefenen lukt het me om een leuke drift te maken langs het talud en gebruik te maken van stromingen en de keerstroom. De electromotor word hier enkel nog gebruikt om bij te sturen en evt. af te remmen. Van stek naar stek varen gaat ook perfect met de 40PK Suzuki. Met een gangetje van ruim over de 40km per uur zijn we zo ter plaatse. Ik vistte vanwege de stroming met een 28 grams loodkop en kon hierbij de bodem perfect volgen. Rob was nog wat aan het experimenteren met gewichten aangezien hij nog niet vaak was wezen verticalen, maar meer ervaring had met het drop-shotten. Aangezien we hier constant over de steenstort heen gaan was dat voor hier geen optie. Na het talud wat op en af gevist te hebben had ik de eerste aanbeet op 3,5 meter water en deze was fors. Geweldige dreun en de eerste snoekbaars kwam binnenboord. Na nog wat stekken afgevist te hebben hadden we een mooi hoekje gevonden en mistte ik een aanbeet. Nog geen 30 seconden later en een meter dieper kwam er weer een aanbeet, en deze was wel raak. een snoekbaars welke de shad met loodkop volledig naar binnen had gewerkt en dus wel wat lastig te onthaken was.

Hierna werd er snel verder gevist en volgde weer een aanbeet voor mij en ook een voor Rob maar helaas mistte we beiden. Hierna zat ik vast en verspeelde mijn shad. De snoekbaars leek los, maar aangezien het al bijna donker was en Rob het op z’n korte broek behoorlijk koud had, zijn we maar richting de trailerhelling gegaan. Als Rob het niet zo koud had, had ik zeker even doorgevist. Toch de eerste verticaal ervaringen met de nieuwe boot opgedaan en 2 leuke snoekbaarzen kunnen vangen. kortom, een korte maar geslaagde avond!