Vangstverslagen
       Pagina 5 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
<< Terug
27 Oktober 2013
Bizarre vangsten!
10 December 2013
Wederom een 
ochtendje snoeken
20 Maart 2014
Zonnige dag op 
de rivier
01 April 2014
Snoekbaars op de pen
4 Juni 2014
Eerste ervaring 
met de Beekman
15 Juli 2014
Verticalen op de rivier
1 September 2014
Nieuw water, 
nieuwe uitdaging
12 September 2014
De Waal op
Eerste ervaring met de Beekman
Door: John van Harn

Het heeft even geduurd maar de eerste viservaringen met de Beekman zijn een feit. De eerste afspraken hadden we telkens pech met het weer. De eerste keer dat we wel weggeweest zijn werd een dagje trollen op het grote water samen met Willem. Altijd spannend om te kijken hoe de nieuwe boot gaat bevallen. We begonnen vroeg in de ochtend en ook Taco was er met zijn vismaat Alfred in de Rana.

De eerste meters trollen waren gelijk al heerlijk. Geen herrie en blauwe rook van de 2-tact motor maar een heel rustig 4-tact geluid. Stationair draaiend in de vooruit vaart de boot zo'n 4 kilometer per uur en dat is een prima snelheid om te trollen. De eerste aanbeet liet even op zich wachten terwijl Taco en Alfred al in de beet zaten. Geen punt hoor, ik zat tenslotte heerlijk te genieten. Echter na een poosje was het toch de hengel van Willem die krom trok en de eerste snoek meldde zich. Even ons plakje zoeken tijdens het onthaken. Alles zal met de tijd mee wel een vaste plaats krijgen.

Een poosje later was het wederom Willem die een aanbeet had en zo kwam ook de 2e snoek binenboord kijken. Nog geen supermaat, maar alles is van harte welkom! Na een welverdiende pauze aan de kant, compleet met hapje en drankje gingen we weer verder. Taco en Alfred gingen verder maar Willem moest tijdig thuis zijn dus wij draaiden weer om richting trailerhelling. Op de terugweg was het weer de hengel van Willem die krom trok. Ditmaal was het een fors gewicht aan de andere kant. Toen de vis eenmaal bij de boot was waren we ervan overtuigd dat deze de metergrens wel ging halen.

Net na deze conclusie schudde de snoek fiks met haar kop en trok hierbij de wartel van de onderlijn kapot. Naast een vrij klein model wartel had Willem ook de slip veel te zwaar staan waardoor deze brak. Aangezien Willem bijna nooit gaat snoeken was het wat onervarenheid maar dit gaat hem zeker geen 2e keer gebeuren. Zijn oude onderlijnen zijn direct in de prullenbak beland en inmiddels vervangen voor degelijke onderlijnen. Helaas kostte dit wel zijn eerste metersnoek. Balend zat Willem in de boot en breidde we er een eind aan. Nog even wat spelen met de 40pk Suzuki deed hem goed. Hierna werd de boot weer getrailerd en vertrokken we richting huis.