Vangstverslagen
       Pagina 5 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
<< Terug
27 Oktober 2013
Bizarre vangsten!
10 December 2013
Wederom een 
ochtendje snoeken
20 Maart 2014
Zonnige dag op 
de rivier
01 April 2014
Snoekbaars op de pen
4 Juni 2014
Eerste ervaring 
met de Beekman
15 Juli 2014
Verticalen op de rivier
1 September 2014
Nieuw water, 
nieuwe uitdaging
12 September 2014
De Waal op

De voorspellingen gaven prachtig weer aan. Temperaturen tot 20 graden zelfs, en dat eind Maart. Zoals meestal was de dag weer aardig vol gepland, maar toch kon ik tijd maken om nog even een paar uurtjes te vissen in de ochtend. De wickle picker ging mee voor de witvis en een penhengel voor de snoekbaars. Het pennen op snoekbaars is iets wat ik eigenlijk nooit doe, maar toch graag eens wilde proberen. Laatst had ik nog een oude klassieke penhengel gekregen en had hierbij direct de overige spullen aangeschaft. Een passende molen met 20 honderdste Nylon. Een aantal pennen voor de snoekbaars en onderlijn materiaal van 35 honderste fluorcarbon met passende snoekbaars haken van Gamakatsu. Na enig uitzoekwerk zou dit perfect moeten zijn, we zullen zien.

 

 

 

 

 

 

 

Als bijhengel had ik de snoekbaarshengel liggen. Aangezien de lijn langzaam met de stroming mee ging werden er even een paar loodhagels extra op de bodem gezet. Het geheel bleef op de plaats liggen en was inmiddels beaasd met een een klein aasvisje. Al binnen een uur begon de dobber wat op en neer te gaan en werd vervolgens erg traag verplaatst. Een erg spannend moment!

 

Ik gaf de vis even de tijd om wat weg te zwemmen en hierna sloeg ik aan. De klassieke shakespeare glashengel stond prachtig rond en geeft de dril erg mooi door. Mijn eerste snoekbaars op de penhengel was een feit! Erg gaaf dit! De vis bleef toch een fikse poos onder voor ze zich liet zien. Eenmaal aan de oppervlakte zag ik hoe een prachtige vis het was. Dat ze vol met kuit zat was ook duidelijk te zien.

 

Toevallig kwam er net een visser langs om even te kijken. Deze vriendelijke man wilde maar al te graag even helpen om de vis te scheppen. die is binnen! Snel even meten. Het meetlint stopte bij 82cm. Eindelijk die vis van boven de 80. Deze heeft lang op zich laten wachten. Gelukkig wilde de man ook nog wel even een paar plaatjes schieten. Goede timing om even langs te komen. Hierna werd de vis weer netjes terug gezet en mag ze in alle rust weer verder zwemmen.

In het verloop van de ochtend was het niet wild meer. Enkel wat aanbeten op de wickle picker maar na deze snoekbaars was mijn dag al meer dan goed. Ik vond het wel welletjes en ging weer naar de vrouw en kinderen om van de rest van deze prachtige dag te genieten.

Ik begon de dag met de wickle picker te vissen en kreeg direct een aantal tikken op de top. Een brasem mocht even aan de kant komen kijken. De eerste vis voor vandaag was binnen. Hierna mistte ik een aanbeet en werd het al vrij snel stil. Het zonnetje begon inmiddels al aardig door te breken en de rust hier is echt heerlijk.

 

Snoekbaars op de pen
Door: John van Harn