Vangstverslagen
       Pagina 5 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
<< Terug
27 Oktober 2013
Bizarre vangsten!
10 December 2013
Wederom een 
ochtendje snoeken
20 Maart 2014
Zonnige dag op 
de rivier
01 April 2014
Snoekbaars op de pen
4 Juni 2014
Eerste ervaring 
met de Beekman
15 Juli 2014
Verticalen op de rivier
1 September 2014
Nieuw water, 
nieuwe uitdaging
12 September 2014
De Waal op

Een telefoontje de dag van tevoren maakte duidelijk dat het op ons thuiswater zou worden. Dit ondanks dat er geen stroming staat. Erg leuk natuurlijk want Johan pakt een dag anders aan dan dat wij dat doen. Hij heeft erg veel ervaring op de rivier en daar kan ik nog zeker wat van opsteken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dag was voorbij en de boot werd getrailerd. De vangsten waren niet geweldig maar gezien de omstandigheden was dit ook wel te verwachten. Wel hebben we echt een super dag gehad met prachtig weer. Ook heb ik toch weer een hoop bijgeleerd. Het is erg leuk om te zien hoe een ander een dag op de rivier aanpakt en wie weet kan ik hier weer mijn voordeel uit halen. Extra kennis kan nooit geen kwaad.

Aan het eind van de dag werden er nog een aantal kribvakken uitgevist. Johan stuurde me er perfect doorheen zodat ik de kanten uit kon werpen. Net voor het einde volgde er nog een aanbeet. Weliswaar een kleine snoek maar deze was erg welkom.

In het verloop van de dag werd er van alles geprobeerd maar de vis laat het, op een enkele volger na, voorlopig afweten. Wel was het genieten van het prachtige weer. Het is half Maart en het lijkt wel zomer! Zeker geen straf om deze dag op het water te zitten.

Na een bakkie koffie en thee werd de dag weer vervolgd. We vistte nog even midden op de rivier en trollen nog wat steenstort af. Er werden wat kunstaasboxen tevoorschijn gehaald en bekeken. Zo liet Johan zien welk kunstaas hij gebruikte voor het slepen op de verschillende vissoorten. Elke soort heeft zijn eigen voorkeur pluggen. Ook ik pakte mijn kunstaaskoffer. Waar ik normaal dacht dat deze goed gevuld was, was ik nu zeker in de minderheid.

Hierna doken we een aangrenzende put op en ook hier werpen we nog een lange kant uit. Johan had beet. Helaas geen roofvis maar een vals gehaakte brasem. Niet waar we voor komen maar wel erg leuk natuurlijk. Het houd ons in ieder geval scherp.

Wat het vissen betreft bleef het even rustig. Een lang talud uitvissen en kribvakken uitwerpen leverde helaas geen vis op. uitwerpen met shads is iets wat ik zelf eigenlijk nooit doe. Johan gaf nog even wat tips en zo kon ik dit direct in de praktijk gaan testen.

Een kort poosje later zat ik vast en had ik wederom lijnbreuk. Dit al voordat de kunstaasredder er aan te pas kon komen. Dit had ik al vaker meegemaakt met de huidige lijn. Dit ondanks de zeker niet te zwaar afgestelde slip. De berkley nanofil kan erg weinig hebben en breekt naar mijn mening veel te snel. Na wat eerdere klachten was voor mij de maat vol en deze lijn gaat er binnenkort zeker vanaf. Op aanraden van Johan ga ik maar eens een gamakatsu lijn proberen.

Half 9 was de afgesproken tijd. Ik was iets voor half 9 bij de helling. Ik stond er nog maar net en zag Johan met de prachtige visboot aankomen. Een Tomasco Pikefighter welke volledig is uitgerust voor de roofvis. Na een vriendelijke begroeting en een korte babbel werden de spullen ingeladen en we vertrokken richting de eerste stek.

Zonnige dag op de rivier
Door: John van Harn

We zouden beginnen met verticalen. Binnen 3 keer optikken had ik al beet. Het leek op een vastloper omdat er geen enkele "tik" doorgegeven werd. Nadat er een paar logge stoten volgde werd duidelijk dat dit toch een forse vis was. Na een korte dril was het direct over ten gevolge van lijnbreuk. Enigzins mijn eigen schuld, want om wat fijner te vissen op snoekbaars had ik geen onderlijn gemonteerd. Enkel bij snoek zou dit nadelig zijn maar deze komen bij mij, op ons thuiswater tijdens verticalen maar zelden voor. Ditmaal dus wel en helaas konden we deze vis niet verwelkomen in de Tomasco. Erg jammer maar ook dat hoort er nou eenmaal bij.

 

Vorige week woensdag was het dan zover. Een dagje roofvissen met Johan Caneel, oftewel "visgids Johan". Na een aantal datums uitgewisseld te hebben kwamen we uit op deze datum. We zouden gaan vissen op de rivier.