Vangstverslagen
       Pagina 5 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
<< Terug
27 Oktober 2013
Bizarre vangsten!
10 December 2013
Wederom een 
ochtendje snoeken
20 Maart 2014
Zonnige dag op 
de rivier
01 April 2014
Snoekbaars op de pen
4 Juni 2014
Eerste ervaring 
met de Beekman
15 Juli 2014
Verticalen op de rivier
1 September 2014
Nieuw water, 
nieuwe uitdaging
12 September 2014
De Waal op

Het is alweer een week of 2 geleden. Op zaterdagavond hoorde ik dat de vrouw in de ochtend weg was met de kinderen. Kortom, ik zou alleen zijn. Niet gaan vissen leek een gemiste kans dus ik nam contact op met Rob of hij toevallig nog ging snoeken zondagochtend. Zijn vader en neef gingen wel en eigenlijk zou hij niet met hen mee gaan. Uiteindelijk werd er besloten om met z’n vieren te gaan en we spraken vroeg in de ochtend af op de plek van bestemming.

 

 

 

 

 


 

Weer een nieuwe kans voor Rob en de derde aanbeet werd wel verzilverd. Een leuke dril volgde. Ditmaal wel in het voordeel van Rob zodat ook zijn eerste vis  geschept werd. Even een foto maken en ook deze snoek mocht weer terug waar ze hoort.

Vrijwel direct ging mijn dobber onder met een duidelijke "plop". Altijd erg leuk om te horen. Even laten lopen en... aanslaan. Het was al snel duidelijk dat dit een wat grotere snoek was. Tijdens de dril liep ook mijn andere dobber weg. Aangezien ik mijn handen vol had gunde ik hem Sjaak en hij mocht deze aanslaan en binnenhalen. Ook zijn snoek gaf een leuke strijd op de vrij licht spinhengel. Dit is ook de reden waarom ik graag met licht materiaal vis en niet met van die dikke karperstokken.

Ondertussen had Michel nog geen vis gevangen en kreeg zijn eerste aanbeet. Helaas werd deze gemist maar kort hierna volgde weer en aanbeet. Deze vis werd wel gevangen en zo was iedereen van de nul af. Als afsluiter volgde er nog een snoek voor Rob en zo mochten we de korte ochtend weer afsluiten met 7 snoeken. Toch niet slecht in 2,5 uur vissen.
 

Kort hierna was het weer Rob die een aanbeet had maar helaas voor hem lostte de snoek al vrij snel en mistte hij deze aanbeet ook. Nu was het de beurt aan Sjaak. Hij was een eindje verderop gaan zitten en even later stond ook hij met een kromme hengel. Ook zijn eerste snoek lag op het droge en na het onthaken mocht ze weer terug het water in.

Ik was al 20 minuten eerder aanwezig en maakte even een rondje om wat stekken te bekijken. Toen het net licht was gingen de dobbers te water. Na eerst een paar missers van Sjaak en Rob was het mijn dobber die begon te lopen. Een korte dril en de eerste snoek was een feit.

Wederom een ochtendje snoeken
Door: John van Harn

Afijn. zodra de snoeken beide geschept waren werd er gemeten. De snoek welke sjaak ving was ergens eind 80 en mijn huidige snoek was 104 cm. Erg leuk, weer eens een over de magische metergrens.