Vangstverslagen
       Pagina 5 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
<< Terug
27 Oktober 2013
Bizarre vangsten!
10 December 2013
Wederom een 
ochtendje snoeken
20 Maart 2014
Zonnige dag op 
de rivier
01 April 2014
Snoekbaars op de pen
4 Juni 2014
Eerste ervaring 
met de Beekman
15 Juli 2014
Verticalen op de rivier
1 September 2014
Nieuw water, 
nieuwe uitdaging
12 September 2014
De Waal op
Bizarre vangsten!
Door: John van Harn

We begonnen ruim op tijd. Toen de boot werd getrailerd was het nog volledig donker en we waren dus vroeg op onze eerste stek aanwezig. Peter was zo fanatiek, dat hij al met lichtstaafjes in de dobber begon te vissen. Ikzelf wachtte even totdat we een beetje fatsoenlijk licht hadden en liet de aasvissen ook te water. We verwachtte de meeste aanbeten in de ochtend en dat was zeker het geval. De eerste aanbeet kwam met een goed half uur. Peter mocht de eerste snoek van 97cm binnenhalen. en kort hierna ook de tweede van achter in de tachtig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde visdag. Maarliefst 24 snoeken werden er gevangen waarvan 11 over de meter. Het meerendeel was gevangen door peter maar met mijn gevangen vissen waarvan ook 4 van over de meter hoor je me echt niet klagen! Wat een geweldige dag. Echt een dag die ik nooit zal vergeten!

Het was even wat rommelig voordat we de boot op onze avondstek hadden liggen, maar na een goed uurtje kwam voor mij de eerste aanbeet. Een snoek van onder de meter en deze werd zonder te meten weer terug gegooid. Misschien waren we wat te verwend geworden!

wat vissen betreft was de middag was voor mij niet echt succesvol. Een korte misser was het enige. Maar het was peter die het bootaantal toch weer wat omhoog weet te halen. Toppie natuurlijk want zo word onze dag steeds succesvoller. Ondertussen was hij ook wat aan het experimenteren met een dikke brasem als aasvis. De aanbeten waren er wel maar het aanslaan ging nog niet helemaal vanzelf. Ikzelf had het vooral gemunt op de avond en dit bleek juist te zijn.

Peter ging met de vaste stok aan de gang en ondertussen werden de recent gevangen aasvissen weer te water gelaten. Ondertusen haalde Peter bij de plaatselijke viskraam een heerlijke maaltijd met patat, kibbeling en een blikje fris voor ons beide. Tijdens de maaltijd wist hij een snoek te haken en onderbraken we de maaltijd. Als dank voor de maaltijd wist ik tijdens het maken van de foto zijn blikje drinken omver te lopen zodat hij zonder drinken zat. "Sorry Peter". Helaas moest ik dit de hele dag aanhoren zodat ik mij ook echt schuldig ben gaan voelen.

 

Nadat de chaos over was vistten we weer vlot verder. Er werden weer een aantal leuke vissen gevangen waaronder een snoek van 110cm. Toen zo'n 2 uur later de teller op 11 stuks stond hadden we een probleem. De aasvissen waren op. Erg balen, want aasvissen op deze plaats vangen was geen optie, dus werd er een andere stek opgezocht. Onze favoriete stek geven we in de avond weer een kans!

Na een paar missers van beide mocht ik mijn eerste vis vangen van precies een meter rond. Kort gevolgd door een dikke bak van Peter van 111cm. Tijdens de dril ging ook mijn dobber onder en nadat Peter zijn vis geschept had moest ik snel het schepnet overnemen en mijn snoek van 104cm scheppen.

 

Het was dinsdag. Peter heeft op dinsdag vrij en ik had vrij genomen van de zaak. Na een eerste afspraak welke niet door kon gaan werd deze datum ingepland. We zouden gaan doodazen. Een uitje wat we eigenlijk jaarlijks met veel plezier doen. Ik ga zelf ook af en toe doodazen maar Peter is een doorgewinterde doodaas visser. Hij heeft al er al heel wat dagen op zitten en ook de nodige ervaring.

Kort voor het donker werd, ging mijn dobber ook weer onder. Net voorzien van een nieuwe aasvis en binnen een minuut gegrepen. Een mooie dril volgde en na meting bleek deze vis 104cm te zijn. Tijdens het onthaken had ik mijn andere hengel maar op de baitrunner gezet. je weet maar nooit als je aan het onthaken ben. Kort nadat ik dit gedaan had hoorde ik de baitrunner lopen en sloeg ik aan. Hangen, eerst de vis verder drillen en zodra deze in het net lag konden we de andere vis alsnog onthaken. Vanwege de chaos en omdat het bijna donker was lieten we de foto achterwege. Zo gooide ik een vis van 104cm en een vis van 108 cm overboord zonder foto. Dit had ik anders nooit gedaan!

 

Aangezien de vloer van de boot vol lag met de snoek van Peter, lieten we deze even in het net zitten en gingen we eerst de andere vis onthaken. tijdens het onthaken keek ik naar mijn andere dobber. Ook weg! Snel aanslaan en ook deze vis was raak. Na de dril werd de vis geschept met een net waar al een snoek op zijn beurt lag te wachten. Wat een gekkenwerk! 3 Snoeken tegelijk in en bij de boot en na wat praktisch overleg konden we de vissen om en om onthaken en van de 2 metersnoeken werd nog even een plaatje gemaakt. Echt bizar, wat een bijzondere ervaring!

Dit werd direct opgevolgd door Peter welke maar liefst 3 metersnoeken op rij wist te vangen! De grootste hiervan was een 112cm snoek. Het aanslaan was prachtig om te zien. Het leek wel een blok beton waar hij aan vast zat. 112Cm op de meetlat maar gebouwd als een dikke 120er snoek. Wat een vis! Erg mooi en we namen ook ruim de tijd voor een mooie foto.