Vangstverslagen
       Pagina 6 van 8
<< Terug
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
10 Augustus 2012
Avondje barbeelvissen
op de Waal
22 Augustus 2012
Trollen in de avond
19 September 2012
Genieten op het IJ
19 September 2012
Doodazen op snoek
19 September 2012
Toptijd voor snoek
20 Juli 2012
Succesvol op 
snoekbaars
26 Oktober 2012
Trollen voor de 
afwisseling
26 Mei 2013
Jacht op brasem
29 Mei 2013
Ochtendje karperen
14 Juli 2013
Prachtige zomeravond
22 Juli 2013
Vissen op groot water
11 September 2013
Korte update
10 Oktober 2013
Snoek in de ochtend
Snoek in de ochtend
Door: John van Harn

Het was zondagochtend. Eigenlijk was er geen tijd om te vissen aangezien vandaag de verjaardag van onze oudste zoon gevierd werd. Nou ja, oud? Met 2 jaar is hij toch de oudste van de twee. Ondanks dat kon ik in de vroege ochtend nog even een paar uurtjes vrij maken en wilde ik het maar weer eens met dood aas proberen op snoek. Er werd afgesproken met Rob en zijn vader Sjaak en al voordat het licht werd stonden we aan het water. Snel de spullen klaarmaken, want ook de snoek is er vaak al vroeg bij.

 

 

 

Net voordat ik naar huis wilde gaan was het mijn dobber die erg traag de diepte opzocht. na het aanslaan voelde de vis vrij zwaar aan. de dril was mooier dan menig snoek welke ik gevangen had. De vis bleef constant onder. Na een paar minuten wist ik de vis toch aan de kant te krijgen. Het was geen metersnoek maar wel een mooie snoek van 91 cm welke vergeleken met de rest toch een stuk dikker was. Een erg leuke afsluiter.

Resultaat was uiteindelijk 7 snoeken in nog amper 2,5 uur vissen, en nog mooi verdeeld ook. Hoe wil je de dag nog beter beginnen!

Hierna was het weer Sjaak die met een klein snoekje in de hand stond. Voordat ik het wist was de vis al aan de kant. De kreten van "mooie aasvis" klonken al snel maar toch mocht de vis weer terug. Ondertussen zat ik heerlijk te genieten van een gekookt eitje en een blikje chocomel. Heerlijk hier aan de waterkant!

Nu was het de beurt aan Rob. Ditmaal wel op zijn eigen hengel. Rob wilde nog steeds een metersnoek vangen maar dan wel aan zijn eigen hengel. Het was al snel duidelijk dat deze snoek de meter lang niet ging halen maar de pret was er niet minder om. Tussendoor werd er door Sjaak ook nog een mooie 80er gevangen.

Hierna was het mijn beurt. Ik dacht al dat mijn lijn begon te lopen maar was zelf in de veronderstelling dat de dobber nog voor mij lag. Toen ik nog eens goed keek was dit de dobber van Rob die voor mijn neus was komen drijven en de mijne was weg. Krijg je ervan als je druk ben met de andere hengel. Scherp blijven blijft toch wel belangrijk. Een snoek van begin 80 was erg welkom en mocht na een kort plaatje direct weer terug de diepte in.

Na wat dieptes peilen werden uiteindelijk de aasvissen te water gelaten en konden we er lekker voor gaan zitten. Sjaak liep even richting de auto en terwijl hij weg was ging zijn dobber plots onder. Rob pakte direct de hengel en stond de eerste vis te drillen. Rob vertelde lachend dat het wel leuk zou zijn om een metersnoek te vangen met de hengel van zijn vader, "moet die maar bij de hengels blijven". Toen de vis bij het net kwam wistte we eigenlijk wel zeker dat het geen metersnoek was. Toch verraste de erg slanke vis in het net met zijn lengte en na meting bleek de vis toch 103 cm te zijn.

Het duurde niet lang of de andere dobber van Sjaak ging onder. Een leuke snoek meldde zich en werd al vrij snel geschept. Even onthaken, een plaatje maken en snel weer verder vissen.