Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek
Doodazen in de ochtend
Door: John van Harn

Toen we besloten de dobbers wat te verplaatsen werden de lijnen binnen gedraaid. Terwijl ik hier mee bezig was voelde ik een forse tik en stond ik opeens een vis te drillen. Erg gaaf zo. De vis werd binnengehaald en zo lag onze laatste vis van deze ochtend in het net. Helaas werden er ook nog 2 aanbeten gemist maar dit hoort er nou eenmaal ook bij. De aanbeten hielden later in de ochtend op en dat was een goed moment om de boel weer op te gaan ruimen. Met 5 vissen van tussen de 84 en 91 cm in 3,5 uur tijd zijn we dik en dik tevreden en zo sluiten we onze eerste sessie doodazen met een goed gevoel af. kan niet wachten op de volgende keer!

Toen de hengels weer op de plaats lagen was het dan eindelijk zover. Even tijd voor een welverdiende bak koffie welke Martin geregeld had. Al voor deze op was verdween er weer een dobber de diepte in en zo kon Martin wederom een leuke snoek landen. Het onthaken was eenvoudig omdat de dreg mooi voor in de bek zat. Snel en voldaan werd deze weer teruggezet en dronken we alsnog onze koffie op.

In de ochtend kwamen we al vroeg aan en de hengels werden direct opgetuigd. De eerste aasvis werd klaargemaakt en ging al vrij snel te water. Al tijdens het klaarmaken van de tweede aasvis was het al raak. De eerste dobber was gelijk al onder en een mooie dril volgde. Zo lag wat later de eerste snoek van 91 cm op de onthaakmat.

 

De winter is al bijna in aantocht, echter de temperaturen zijn voor deze tijd van het jaar nog erg zacht. De winter is op de rivieren een taaie tijd, maar wel juist weer interessant voor het doodazen op snoek. Momenteel is het nog herfst en wat aan de vroege kant, maar de eerste sessie stond al gepland. Deze keer op pad samen met Martin. Allereerst moesten we zorgen voor aasvissen. Dit ging de dag van tevoren vrij makkelijk en zo gingen we op pad met een mooie emmer vol voorns. Vers aas heeft bij mij toch wel de voorkeur.

Na het onthaken werden snel de andere hengels klaargemaakt en binnen zeer korte tijd ging de dobber van Martin onder. Zo lag even later ook zijn eerste snoek op de onthaakmat. Een hoge 80er werd ook na het onthaken en een snelle foto voor de site weer teruggezet. Niet veel later volgde ook onze 3e snoek en wederom op de hengel van Martin.