Vangstverslagen
       Pagina 3 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
21 December 2015
Verticalen in december
2 Januari 2016
Opnieuw een heerlijke 
decemberdag
12 Januari 2016
Startdag van 2016
<< Terug
13 Juni 2016
Zeelt en karper in de 
gesloten tijd
18 Juni 2016
Seizoens opening 2016
16 Maart 2016
Veel lossers, 
maar toch vis
30 Maart 2016
Verticalen met gezelschap
26 November 2015
Roofvis in het najaar
29 Juni 2016
Geslaagde vistrip!
14 Juli 2016
Gericht op meerval
21 Augustus 2016
Opnieuw meerval 
op de rivier
21 September 2016
Zoektocht op de rivier
2 Oktober 2016
Trollen op snoek
Veel lossers, maar toch nog vis
Door: John van Harn

Snel werd er verder gevist en kort erna mistte ik een prachtige aanbeet. Weer kort hierna alsnog een aanbeet en deze bleef gelukkig wel hangen. Ook voor mij was het een prachtige 40plus baars welke de grote shad vol overgave gegrepen had.

Het is inmiddels Maart. Een van de meest taaie periodes wat het vissen betreft. Ondanks dat, gaan we toch maar een poging wagen. We vertrokken richting de rivier, gewapend met wat verticaalhengels en een paar dozen vol met kunstaas. Er werden een aantal mooie stekken en kribvakken uitgevist maar deze leverde helaas geen enkele aanbeet op.

Even later wistte we weer wat aanbeten uit te lokken, maar deze lostte na een korte dril van een paar seconden. Erg balen maar soms heb je van die dagen…. De pret was er echter niet minder om en al vrij snel wist ik ook nog een snoekbaars te haken. Geen groot formaat maar alles is welkom!

Het werd al snel tijd voor bakkie koffie en ondertussen bedachten we een nieuw strijdplan. Een aangrenzende put moest uitkomst bieden. Na een poosje zoeken hadden we de vis gevonden en al vrij snel wist Martin de eerste vis te haken. Een prachtige baars van 40plus kwam binnenboord kijken. Erg leuk want de baarzen laten het bij Martin vaak afweten, vandaag gelukkig niet!

Na nog even verder te hebben gevist, bleek de stek weer leeg te lopen. De aanbeten werden minder en ook op de dieptemeter werd het steeds leger boven de bodem. Misschien voor we gaan traileren toch weer even kort terug richting rivier. De vis wil soms in de namiddag wel weer eens richting de ingangen trekken. Het is het toch het proberen waard.

De eerste kribkop werd uitgevist richting de diepe geul en binnen een minuut al wisten we weer een snoekbaars te haken. Leuke afsluiter van de dag zo! Inmiddels vonden we het ook wel welletjes. Met 5 vissen waarvan 2 dikke 40plus baarzen zijn we zeker tevreden. Het weer en de sfeer waren ook super en we hebben enorm genoten van deze heerlijke dag.

Ook een poosje later weer een snoekbaars voor Martin. Het liep lekker zo. Inmiddels hadden we 4 vissen en ook nog een aantal aanbeten gemist. Dat, terwijl we ook dagen in deze periode hebben gehad dat het erg hard werken was voor 1 enkele aanbeet.