Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek

Vol goede moed gaan we in de ochtend van start. Ditmaal erg vroeg vertrokken omdat de roofvis in de vroege ochtend nou eenmaal makkelijker te vinden is dan op de dag zelf. Er werd een bekende stek opgezocht om wat te werpen met shads. Het duurde niet lang of de eerste snoekbaars was al weer binnen. Vol overgave gedoken op de shad welke we werpend hadden aangeboden. Ook had ik nog een vis die lostte net bij de boot en ook nog eens een losser voor Martin. Gezien onze vorige visdag begint hij hier al wat aan te wennen. Hopelijk niet voor lang!
 

De ochtend is ook een mooie tijd voor de roofblei. Hier vistte we eigenlijk nooit gericht op, maar we gingen toch een poging wagen. Ik had laatst 2 plugjes gekocht welke bij de roofblei in de smaak moesten vallen. Na een aantal worpen gemaakt te hebben kwamen we bij de krib aan. Een worp strak tegen de kribkop en direct op volle snelheid de plug binnen draaien. Binnen een paar meter een enorme harde beuk en zo mocht de eerste roofblei even in de boot komen kijken. Wat een geweldige aanbeet. De hengel word werkelijk bijna uit je handen getrokken.
 

Het was weer eens zover. Onze visdag stond gepland, maar waar gaan we heen? Gezien de meeste rivieren stil staan momenteel, werd er gekozen voor een rivier waar het toch nog wat stroomt. Het water staat erg laag en het zal misschien even zoeken zijn om de vis te vinden.
 

Na nog een aantal pogingen kwam er helaas geen respons meer en gingen we direct door naar een andere stek om weer wat te werpen met shads en pluggen. In het kribvak lag duidelijk nog snoekbaars op het ondiepe want ook hier werden er weer 2 gevangen. Het werpen richting het diepere gedeelte en naar de kribkop leveren hier geen enkele vis op. Ook nog maar wat werpen met pluggen richting het ondiepe. Ook uit de hoek mocht weer een snoekbaarsje komen. Gaat lekker zo vandaag!
 

Na een heerlijk bakje koffie vervolgde we onze weg en gingen we verticalen. Helaas op 2 missers na leverde het verticalen eigenlijk niets op en werd er weer overgegaan op trollen. Het eerste stuk waar we langs op trolde leverde ook niets op, evenals de tweede poging verticalen bij een ingang van een nabij gelegen haven. Kortom het werd ineens erg rustig.

Toch maar weer een poging doen om te trollen. Vlak nadat we de hengels erin hadden liggen boog de eerste stok al weer krom. Wonderbaarlijk weer een roofblei. Als wij een gedeelte aftrollen beginnen we vaak na een aanbeet hetzelfde stuk opnieuw te trollen. Ook de tweede keer weer vis en ditmaal weer een snoekbaars.
Om een lang verhaal kort te maken. Op dit stuk wisten we er nog 3 vissen bij te vangen waarvan 1 fikse winde en 2 prachtige roofbleien. Baars was vandaag helaas de grote afwezige en snoek vangen we op de rivier eigenlijk maar zelden. Dit zal vooral te maken hebben met onze manier van vissen welke redelijk gericht is op de soorten die we dan ook vangen. Om gericht op snoek te gaan vissen kiezen we toch liever ander water dan de rivier.
Roofblei als verassing
Door: John van Harn

Al met al mogen we met 10 vissen weer zeer tevreden zijn. De roofbleien waren een erg leuke verassing. Met name de eerste aangezien we hier gericht op aan het vissen waren. Het laatste half uurtje hebben we nog even wat rondgevaren in een zijkanaal. Misschien wel leuk om het een volgende keer hier ook eens te gaan proberen.