Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek

Vorig jaar was ik al een dagje het water op geweest met Johan Caneel. We zijn toen ons thuiswater op geweest terwijl de stroming eruit was. Dat de vangsten dan erg matig zijn is ons wel bekend. Toch wilden we het de kans geven maar ondanks onze moeite wisten we toen niet verder te komen dan een losser en een klein snoekje. Wel hadden we echt een prachtige en gezellige dag en het was me toen al duidelijk dat we het eens over moesten doen.

Ditmaal werd er gekozen voor een rivier zonder kribben. Johan was hier bekend, maar voor mij is dit nieuw water. Altijd leuk natuurljk! De temperatuur was erg laag, dus warme kleding was deze dag zeker op zijn plek. Helaas is mijn vispak spoorloos verdwenen en moest ik het doen met een extra pak onder mijn spijkerbroek. Scheelt toch altijd weer.

We begonnen met het zoeken naar aasvis op de dieptemeter op een grote put. Aangezien de dieptemeter volledig leeg bleef, werd er besloten om direct door te steken naar de rivier zelf. We begonnen door de eerste stek secuur uit te vissen maar het bleef in het begin vrij stil.

Na een poosje gingen we een stek verderop. De Tomasco boot met de Honda buitenboord motor deed prima zijn werk. Wel even wennen dat ik nu vol in de koude wind zit aangezien ikzelf een kajuitboot gewend ben, maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Johan wist op deze stek na korte tijd de eerste vis te haken. Een mooie baars mocht even voor de camera poseren. Bij deze zijn we mooi van de nul af. Vervolgens miste Johan nog een aanbeet. De actie was er wel, dus bleven we hier toch maar even doorvissen.

Ik had zelf een roze saltshaker in de strijd gegooid om te kijken of dat vis in de boot kon brengen. Na een paar driften haakte ook ik mijn eerste snoekbaars. Geen grote, maar zoals altijd is alle vis van harte welkom. Verder doorvissen leverde hier helaas niets meer op.

In het verloop van de dag werden nog wat andere stekken aangedaan, maar deze leverde ons helaas niets op. Rond het middaguur werd de boot even op een stil gedeelte gelegd waar we even heerlijk konden pauzeren. Een kop warme erwtensoep ging er zeker wel in! Ondertussen vertelde Johan over het ontstaan van dit gedeelte van het water en over de omgeving. Toch leuk om soms dingen te horen waar je normaal nooit bij stil staat of over nadenkt.

Halverwege de middag gingen we weer terug naar de vangende stek van vanochtend. Na wat driften wist ik weer een kleinere snoekbaars te haken. Ditmaal op de komodo shad. De vis werd snel weer terug gezet en we vistte weer door. Helaas was dit de enige aanbeet en gingen we door naar de laatste stek.

Deze ingang had een mooie talud en Johan stuurde de boot prachtig over het talud heen. Na een forse aanbeet was er direct contact en zo wisten we hier weer een prachtige snoekbaars te landen. Er werd een foto gemaakt en gelijk weer verder gevist. wie weet!

Kort hierna weer een drift over het steile talud. Geconcentreerd probeerde ik het talud te volgen en bijna onderaan het talud een forse dreun en direct begon de slip vlotjes te lopen. Dit beloofd veel goeds! Helaas wist de vis ineens te lossen en zo bleef ik wat balend achter.

Helaas hoort dit er ook bij. Inmiddels was het weer tijd om de boot te traileren. Ondanks dat kan ik toch wel zeggen dat we weer een super dag hebben gehad en even lekker bijgepraat. Wat mij betreft weer voor herhaling vatbaar.

Frisse dag op een nieuwe rivier
Door: John van Harn