Vangstverslagen
       Pagina 4 van 8
Volgende >>
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
11 Maart 2015
Na lange tijd 
weer naar het IJ
16 April 2015
Witvissen op de rivier
23 Mei 2015
Met de method op karper
10 Juni 2015
Perfecte seizoensopening
28 September 2014
Doodazen in de 
ochtend
12 Januari 2015
Frisse dag op een 
nieuwe rivier
20 Januari 2015
Snoeken in de haven
<< Terug
3 Juli 2015
Dagje Waal
8 Juli 2015
Genieten op de rivier
14 Augustus 2015
Roofblei als verassing
30 Augustus 2015
Het kan niet op
18 Juli 2015
Ouderwets met de pen
2 Augustus 2015
 Regen, regen.....en snoek

De beste optie, als we toch met de boot wilden gaan, was toch trollen. Met de regenkap erover kunnen we de kajuit wat verlengen en tijdens het varen lekker droog zitten en toch vissen. Dit is ook een van de redenen waarom ik ooit voor een kajuitboot heb gekozen.
 

Ik weet dat lossers en missers erbij horen maar deze dag was het wel extreem veel. We hebben 5 snoeken gevangen en maarliefst 6 snoeken gelost waarvan de meeste toen ze vlak bij de boot waren. Uiteindelijk moet ik zeggen dat als je 11 aanbeten op een dag hebt, de actie er wel leuk in zit en we hebben ons dan ook prima vermaakt.

Eenmaal aangekomen bij de helling was het net even droog. De spullen werden klaargemaakt en de boot ging te water. Er werd een greep uit de kunstaaskoffer gedaan. We kozen voor 4 verschillende acties, kleuren en duikdieptes.
 

De hele week waren de voorspellingen goed voor onze visdag. Ineens op de laatste dag sloeg het helemaal om. In plaats van zon, werd er bijna de gehele dag regen voorspeld. Erg balen, maar we wilden toch graag gaan.

Toen we net onderweg waren, was het gelijk al raak op de Pikefighter. De eerste hengel stond al kromgebogen in de steun. Een snoek was gehaakt en werd langzaam richting de boot gehaald. Net voordat we hem in de boot wilde halen lostte de haak. Erg jammer, maar we hadden hem in ieder geval gezien en genoten van de aanbeet. Op naar de volgende aanbeet dus. En deze kwam erg snel. Deze vis was wat groter en liet zich wel vangen. De eerste vis was een feit en werd weer netjes teruggezet.
 

Even later begon het al te regenen. De kap werd omhoog gezet en zo zaten we heerlijk droog onder de kap. Enkel om even de hengel in de steun te zetten werden we nat. Of als we een vis moeten drillen en onthaken, maar dat mocht natuurlijk geen probleem zijn.

Ondanks dat we regelmatig wat aanbeten hadden, hadden we wel wat moeite om het talud te volgen. Op dit water loopt het niet in een lijn en voor je het weet zit je van 5 meter diepte, opeens op een meter of 2. Wat varen betreft geen punt, maar voor de keuze van het kunstaas wel. Toch was de diepte op deze dag niet echt van belang. Op vrijwel alle dieptes kwamen er aanbeten.
Na een aantal aanbeten werd er gekozen om het eens constant op 1,5 tot 2 meter water te proberen. Boven en soms zelfs door de plantengroei. Er werd op de steunhengel kunstaas gekozen wat ondiep loopt en soms zelf aan de oppervlakte komt, om te voorkomen dat we planten haken. Op de handhengel werd een spinnerbait gehangen welke we prima door de planten konden trekken, zonder al te veel vast te komen zitten.
Regen, regen...... en snoek
Door: John van Harn

Al vrij snel een fikse plons achter de boot. Mijn kunstaas werd vol gegrepen vanuit de oppervlakte. Echt prachtig op deze manier! De vis bleef hangen en na de dril mocht ze even later op de foto. Na nog een snoek op de spinnerbait te hebben gehaakt was het het kunstaas van Martin waar een prachtige aanbeet op kwam. Wederom in de oppervlakte. Ook weer erg mooi om te zien maar helaas bleef deze niet hangen. Zoals helaas wel meerdere aanbeten vandaag.

 

Inmiddels was het wel tijd om een hapje te eten. De regen bleef aanhouden en we kozen even een beschutte plek om aan te leggen. Op de kant zitten in de regen leek ons niet wat en dus werd er gebakken in de kajuit. De koekenpan en gaspit werden tevoorschijn gehaald en de door Martin verzorgde hamburgers en uien lagen al gauw in de pan. Even later zaten we heerlijk te smullen aan een broodje hamburger. Op zo’n dag smaakt een warme hap altijd extra goed!
 

Na de maaltijd werd er verder gevist en wisten we weer een aantal vissen te haken. Ondanks dat er wel vis in boot kwam, wist het meerendeel na een poosje drillen toch te lossen. De meeste zelfs net bij de boot, net voor het scheppen. Ondanks de vlijmscherpe haken en een goed afgestelde slip. Erg jammer want hierdoor hadden we het aantal wel wat omhoog kunnen schroeven.